«Έχασε» τα 1.950 δολάρια ο χρυσός με απώλειες 1,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έχασε» τα 1.950 δολάρια ο χρυσός με απώλειες 1,5%
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να αφήνει προσωρινά πίσω τις ισχυρές επιδόσεις του α' τριμήνου.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να αφήνει προσωρινά πίσω τις ισχυρές επιδόσεις του α' τριμήνου, καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου και η αύξηση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενίσχυσαν το πτωτικό momentum.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.923,7 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 30,3 δολαρίων ή 1,6%.

Υπενθυμίζεται πως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 6,9%, ενώ την Πέμπτη έκλεισε τον Μάρτιο με κέρδη κοντά στο 3%, ενώ το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την τρέχουσα εβδομάδα με συνολικές απώλειες 1,6%.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 1,9% και διαμορφώθηκε στα 24,654 δολάρια/ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα το μέταλλο έχασε 3,8%.

Παρόμοια εικόνα και για τον χαλκό, με το συμβόλαιο Μαΐου να κλείνει στα 4,68 δολάρια/λίβρα, καταγράφοντας πτώση 1,3%, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου έχασε 0,7% και έκλεισε στα 988,6 δολάρια/ουγγιά, υποχωρώντας σε εβδομαδιαία κλίμακα κατά 2%.

Τέλος, το παλλάδιο Ιουνίου διαμορφώθηκε 2.267,5 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,5%, ενώ από την αρχή της εβδομάδας υποχώρησε περίπου κατά 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Μεταβλητότητα και αρνητικά πρόσημα στην έναρξη του β' τριμήνου

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά το νέο αρνητικό ρεκόρ του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider