Έκλεισαν στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με προσοχή σε πληθωρισμό ΗΠΑ και ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεισαν στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με προσοχή σε πληθωρισμό ΗΠΑ και ΕΚΤ
Αρνητικά πρόσημα την Δευτέρα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πτωτικά κινήθηκαν κατά κύριο λόγο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, στον απόηχο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές αναμένουν δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στα των γαλλικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν νίκησε τον πρώτο γύρο των εκλογών και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία από την Μαρί Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.

Για την ουκρανική κρίση, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει να λάβει νέα μέτρα κατά της Ρωσίας την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις για το εάν οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να θέσουν εμπάργκο στις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία.

Στο οικονομικό «μέτωπο», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απριλίου, προκειμένου να εξετάσει τους τις δράσεις της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου, ειδικότερα καθώς οι τιμές ανά την ΕΕ συνεχίζουν να αυξάνονται. Σε παρόμοιο μήκος κλίματος, την Τρίτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο, με τις αγορές να αναμένουν περαιτέρω αύξηση του.

Στον κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,64% στις 458 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έπεσε 0,49% στις 3.839 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 0,65% στις 7.619 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,61% στις 14.196 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,12% στις 6.555 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,21% στις 24.761 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,25% στις 8.584 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Την πλήρη αποχώρηση της από την αγορά της Ρωσίας ετοιμάζει η Societe Generale, στο πλαίσιο των κυρώσεων των χωρών της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη γαλλική τράπεζα να παραχωρεί το μερίδιο της στην Rosbank και στις άλλες θυγατρικές της.

Μάκρο

Οριακή ανάπτυξη κατέγραψε η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για τον Φεβρουάριο.

Το βρετανικό ΑΕΠ «έτρεξε» σε μηνιαία βάση με 0,1% έναντι ανάπτυξης 0,8% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια ανάπτυξη 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, εν μέσω πολλαπλών ανοιχτών «μετώπων»

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και Fed

Μεγάλες απώλειες στις ευρωαγορές, υπό τον φόβο των επιπτώσεων του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider