Μεικτά πρόσημα για την Wall Street - Καθίζηση 35% για τη μετοχή της Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα για την Wall Street - Καθίζηση 35% για τη μετοχή της Netflix
«Μοιρασμένο» το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τριψήφια άνοδο για τον Dow Jones, αλλά και με απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq.

Με μεικτά πρόσημα και σε κλίμα νευρικότητας έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, με την πορεία της Netflix να αποτελεί την αρνητική πρωταγωνίστρια για το μέσο της εβδομάδας και καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,71% ή 249,59 μονάδες στις 35.160 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,05% ή 2,41 μονάδες στις 4.459 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,22% ή 166,59 μονάδες στις 13.453 μονάδες.

Η μετοχή της Netflix έκλεισε με απώλειες 35%, γράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση της από το 2004, εν μέσω των «απόνερων» για την πορεία της συνδρομητικής πλατφόρμας μετά και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο.

Η Netflix επηρέασε αρνητικά και τις άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείας, με τους τίτλους της Amazon, της Alphabet (μητρική της Google) και της Meta να γράφουν απώλειες από 1,5% έως 7,9%.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 2% σημείωσε η μετοχή της Procter & Gamble, μετά από τα αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοίνωσε ο κολοσσός του λιανεμπορίου.

Εξάλλου, οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα αναμένεται να πιέσουν περισσότερο τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Εμπορεύματα

Οριακά κέρδη κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, μετά από τα στοιχεία για τα αποθεματικά «μαύρου χρυσού» των ΗΠΑ και στο φόντο των ενεργειακών κυρώσεων των χωρών της Δύσης προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκαν 0,1% ή 14 σεντ στα 102.75 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουνίου, απώλεσαν 0,21% ή 23 σεντ στα 107.02 δολάρια ανά βαρέλι.

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, με τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Ιουνίου, έπεσαν 0,2% ή 3,40 δολάρια στα 1.955,60 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τους από τις 11 Απριλίου.

Μάκρο

Πτώση μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ωστόσο, παρά τη μικρή πτώση η μέση τιμή για την πώληση υφιστάμενης κατοικίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 375.000 δολάρια, αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της μέση τιμής στα χρονικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Κτηματομεσιτών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider