Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές - Απώλειες κοντά στο 1% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές - Απώλειες κοντά στο 1% για τον Stoxx 600
Στο «κόκκινο» οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών το πρωί της Τρίτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το διεθνές κλίμα.

Τελευταία ενημέρωση: 14:53

Σε πτωτική πορεία κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών το πρωί της Τρίτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το διεθνές κλίμα, καθώς οι αμερικανικές αγορές κατάφεραν να αναστρέψουν το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, στο κλείσιμο της Δευτέρας.

Αυτή την ώρα στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,66% στις 433,80 μονάδες, με τις μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας και των εμπορευμάτων να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,81%, στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,90%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έπεσε 0,19%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,50%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,15%.

Ο κρατικός δανεισμός της Βρετανίας τον Απρίλιο ανήλθε στα 18,6 δισ. λίρες στερλίνες, μειωμένος κατά 5,6 δισ. λίρες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, με τους υψηλότερους ρυθμούς από το 2009 ακριβαίνουν τα τρόφιμα στα ράφια των καταστημάτων στην Βρετανία, καθιστώντας σχεδόν «απλησίαστα» για τα νοικοκυριά.

Βελτιωμένο εμφανίζεται το κλίμα μεταξύ των Γερμανών εξαγωγέων τον Μάιο, παρά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα που επιβαρύνουν τον κλάδο.

Στα εταιρικά νέα, στην έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας 2,26 δισ. ευρώ προχωράει η Air France-KLM με στόχο να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αποπληρώσει ένα τμήμα από την κρατική οικονομική βοήθεια που έλαβε για να ανταπεξέλθει στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Στο ξεκίνημα των συναλλαγών, η μετοχή της Air France-KLM κατέγραψε πτώση 6%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 7/3.

Νωρίτερα, στις αγορές της Ασίας, οι μετοχές στην Κίνα υποχώρησαν κατά 2% ασκώντας πιέσεις στις ασιατικές αγορές ενώ τα futures στη Wall Street σημείωσαν μεγάλη πτώση καθώς τα απαισιόδοξα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αποτυπώνουν το πλήγμα από την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φρέιζερ (Citi): Η Ευρώπη αναπόφευκτα θα πέσει σε ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider