Επιστρέφει στα κέρδη το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει στα κέρδη το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας
Το πετρέλαιο κέρδισε μέρος των μεγάλων απωλειών της προηγούμενη εβδομάδας, οι οποίες να θυμίσουμε πως ξεπέρασαν το 9%.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης για το πετρέλαιο, με τις τιμές να κερδίζουν μέρος των μεγάλων απωλειών της προηγούμενη εβδομάδας, οι οποίες να θυμίσουμε πως ξεπέρασαν το 9%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν από το τριήμερο της αργίας Juneteenth.

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν από το άγχος της προσφοράς μετά τις κυρώσεις σε αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και τα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να μειωθεί η ρωσική παραγωγή λόγω των κυρώσεων στον εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή.

«Η αγορά του πετρελαίου παραμένει υπό πίεση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα και οι αυξημένες προσδοκίες για αυστηρότερες κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, λογικά θα διατηρήσουν δυνατή τη ζήτηση» σχολιάζει σχετικά ο Edward Moya, κορυφαίος αναλυτής στον OANDA.

Στο μεταξύ, υποχωρούν οι προοπτικές για επιτυχή διαπραγμάτευση μιας πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και για άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

Το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισε στα 110,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1% ή 1,09, την ημέρα λήξης του συμβολαίου Ιουλίου.

Το Brent κέρδισε 0,5% ή 52 σεντς κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 114,65 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό

Bitcoin: Ανακάμπτει από την πτώση του Σαββατοκύριακου - Δίνει ώθηση και στο ether

gazzetta
gazzetta reader insider insider