Χρυσός: Δεύτερη ημέρα απωλειών - Έμεινε κοντά στο χαμηλό από τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Δεύτερη ημέρα απωλειών - Έμεινε κοντά στο χαμηλό από τον Σεπτέμβριο
Ο χρυσός έχει «πνιγεί» από την ανατίμηση του δολαρίου και τις προσδοκίες για ακόμα πιο επιθετική στάση της Fed αναφορικά με τα επιτόκια.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι τιμές του χρυσού για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τρίτη, παραμένοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε περισσότερους από εννέα μήνες, καθώς το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε να αισθάνεται την πίεση από το ισχυρό δολάριο.

Ο χρυσός έχει «πνιγεί» από την ανατίμηση του δολαρίου και τις προσδοκίες για ακόμα πιο επιθετική στάση της Fed αναφορικά με τα επιτόκια, αναφέρει σύμφωνα με το Marketwatch ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς της FXTM, σε υπόμνημα του.

«Το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται υπό πίεση και θα μπορούσε να περιμένει ακόμα περισσότερο ‘πόνο’ εάν η αναμενόμενη έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ ανταποκριθεί ή υπερβεί τις προσδοκίες της αγοράς» όταν δημοσιευτεί την Τετάρτη, προσέθεσε.

Από τότε που ο χρυσός έφτασε στο απόγειό του για το 2022 τον Μάρτιο άνω των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, έχει συνθλιβεί σε μεγάλο βαθμό από το ισχυρό δολάριο που βρίσκεται σε υψηλό 20 ετών έναντι βασικών νομισμάτων, ενώ οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, έχουν κλέψει μέρος της λάμψης των πολύτιμων μετάλλων στα μάτια των επενδυτών.

Έτσι ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 6,90 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.724,80 δολάρια η ουγγιά αφού άγγιξε χαμηλό στα 1.721,60 δολάρια. Το κλείσιμο συνιστά και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 17 σεντς, ή 0,9%, στα 18,958 δολάρια η ουγγιά - το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούλιο του 2020.

Οι τιμές του χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν 14 σεντς, ή σχεδόν 4,2%, στα 3.288 δολάρια ανά λίβρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε χαμηλό εννεάμηνου λόγω του ισχυρού δολαρίου

Χρυσός: Πτώση άνω του 3% στην εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider