Wall Street: Ο Αύγουστος ξεκινά με μεταβλητότητα μετά από έναν ισχυρό Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο Αύγουστος ξεκινά με μεταβλητότητα μετά από έναν ισχυρό Ιούλιο
Για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, οι επενδυτές συνεχίζουν να δίνουν την προσοχή τους σε σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα καθώς και σε οικονομικά στοιχεία. 

Τελευταία ενημέρωση 18:15

Ποδαρικό Αυγούστου πραγματοποιεί την Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο με μεταβλητότητα στα πρόσημα, με τον Ιούλιο να έχει θέσει ψηλά τον πήχη καθώς αποτέλεσε τον καλύτερο μήνα από το 2020 και για τους τρεις δείκτες. Ο Dow Jones κέρδισε 6,7%, ο S&P 500 9,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 12,4%.

Η ραγδαία άνοδος ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως μία μαζική στροφή των επενδυτών προς τις τεχνολογικές μετοχές που «χτυπήθηκαν» σοβαρά κατά την διάρκεια της bear market.

Για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, οι επενδυτές συνεχίζουν να δίνουν την προσοχή τους σε σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα καθώς και σε οικονομικά στοιχεία.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι ανακοινώσεις των μισθοδοσιών καθώς μία ακόμα ένδειξη μιας ισχυρής αγοράς εργασίας θα ενισχύσει εκείνες τις απόψεις που υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε ύφεση, ακόμα και μετά δύο συνεχή τρίμηνα επιβράδυνσης του ΑΕΠ, όπως άλλωστε υπερασπίζονται και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Την Δευτέρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 32.890 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,19% στις 4.138 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,67% στις 12.473 μονάδες.

Μάκρο

Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψαν τα μεγέθη της μεταποίησης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς ο PMI του Institute for Supply Management, ένα βασικό μέτρο για την μεταποιητική δραστηριότητα, ανήλθε στο 52,8 τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη για τον κλάδο, ωστόσο κινείται πτωτικά ανερχόμενος σε χαμηλότερα επίπεδα από το 53 τον Ιούνιο, όπως και κάτω από όταν ξεκίνησε το έτος σε περίπου 58.

Επιχειρηματικά νέα

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προς τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης της μετοχής στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ.

«Η Alibaba θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις της αγοράς, να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και να επιδιώκει να διατηρήσει το στάτους διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του NYSE και στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από την ένταξη της Alibaba στη λίστα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με τις κινεζικές εταιρείες που κινδυνεύουν να διαγραφούν επειδή δεν πληρούν τις απαιτήσεις ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Alibaba -που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ- σημείωσαν βουτιά 11% στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Κέρδη 6% για τον Ιούλιο ο DJ - S&P 500 και Nasdaq είχαν τον καλύτερο μήνα από το 2020

HΠΑ: Συνεχίστηκε η επιβράδυνση της μεταποίησης τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider