Wall Street: Βουτιά 643 μονάδων για τον Dow Jones - Η χειρότερη ημέρα από τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Βουτιά 643 μονάδων για τον Dow Jones - Η χειρότερη ημέρα από τον Ιούνιο
Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σήμερα, καθώς οι φόβοι για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed επέστρεψαν στην Wall Street.

Ο Dow Jones ήταν ο μεγάλος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, στην χειρότερη του ημέρα από τον Ιούνιο, καθώς επέστρεψαν οι φόβοι για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή την εβδομάδα θα επικρατήσει η αστάθεια, με την αγορά να αναμένει την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, και τα σχόλιά του για τον πληθωρισμό στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Τζάκσον Χολ. «Ο πρόεδρος της Fed είναι πιθανό να ακουστεί πολύ πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από ό,τι στη συνέντευξη Τύπου της 27ης Ιουλίου, όταν είπε ότι το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed είναι ήδη σε ουδέτερα εδάφη», ανέφερε ο Chris Senyek της Wolfe Research.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, που υποστήριξαν ότι οι κίνδυνοι των πληθωριστικών πιέσεων είναι ανοδικοί.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones «βούλιαξε» κατά 643,13 μονάδες ή 1,91%, στις 33,063 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 90,49 μονάδες ή 2,14% στις 4.137 και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 323,64 μονάδες ή 2,55% στις 12,381 μονάδες.

Πρωταγωνιστής στις απώλειες ήταν η μετοχή της AMC, η οποία σημείωσε βουτιά 42,92%, στη σκιά της είδησης ότι η Cineworld, η οποία κατέχει την αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ, Regal Cinemas, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία, με χρέος 8,9 δισ. δολάρια στα τέλη του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η έλλειψη μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών κρατά μακριά τους θεατές και επηρεάζει τις ταμειακές ροές της.

Εμπορεύματα

Με περιορισμένες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για το αμερικανικό αργό, με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για περιορισμένες προμήθειες. Συγκεκριμένα, το WTI έχασε 54 σεντς ή 0,6% κλείνοντας στα 90,23 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα το φυσικό αέριο «σκαρφάλωσε» σε νέο υψηλό 14ετίας, καθώς οι φόβοι για ελλείψεις στην Ευρώπη επηρέασαν την αμερικανική αγορά. Ειδικότερα, το συμβόλαιο φυσικού αερίου Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 34 σεντς ή 3,7% κλείνοντας στα 9,68 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Απώλειες για έκτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών σημείωσε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις αρχές Ιουλίου. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 14,50 δολάρια ή κατά 0,8% στα 1.748,40 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 6 στις 6 για τον χρυσό

Βουλγαρία: Θέλει να διαπραγματευτεί με την Gazprom για τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider