Νέα κέρδη για το πετρέλαιο - Άνοδος 3,5% για το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη για το πετρέλαιο - Άνοδος 3,5% για το WTI
Ο «μαύρος χρυσός» απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά εννέα μηνών που σημείωσε την Τετάρτη.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά εννέα μηνών που σημείωσε την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση καθώς το σενάριο της ύφεση στην παγκόσμια οικονομία γίνεται ολοένα και πιο πιθανό.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 86,79 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 3,9% ή 3,25 δολαρίων/βαρέλι. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τιμές του WTI υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent παραδόσεως Νοεμβρίου, το οποίο έκλεισε στα 92,84 δολάρια/βαρέλι σημειώνοντας κέρδη 4,1%. Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δεν ήταν αρκετή ώστε να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη, με το ευρωπαϊκό αργό να υποχωρεί κατά 0,2%.

Όπως ανέφερε στο MarketWatch ο Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής της OANDA, «τον τελευταίο καιρό τα νέα για το αργό ήταν κυρίως άσχημα καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση επιδεινώθηκαν λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της πανδημίας στην Κίνα αλλά και εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider