Τράπεζα Κύπρου: «Ναι» από ΓΣ στην πρόθεση εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Κύπρου: «Ναι» από ΓΣ στην πρόθεση εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Η Γ.Σ. των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου ενέκρινε την πρόθεση εισαγωγής της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την εισαγωγή για διαπραγμάτευση, από καιρό σε καιρό, των εκδομένων Συνήθων Μετοχών στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του
Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία αρ. 3371/2005 (η «Εισαγωγή») ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η εφαρμογή της Εισαγωγής τελεί υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ, που αναμένεται να ληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2024. Υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της Εισαγωγής από την Επιτροπή Εισαγωγών & Λειτουργίας
Αγορών του ΧΑ, η Εταιρία προτίθεται να υποβάλει αίτηση για τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από την κατηγορία των δευτερογενών εισαγωγών διεθνών εμπορικών εταιρειών του Επίσημου Μητρώου του London Stock Exchange Group plc («LSE»), με ισχύ από τις 08.00 π.μ. (ώρα Λονδίνου) στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, με την τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσης στο LSE να αναμένεται να είναι η 18η Σεπτεμβρίου 2024, και κατά την οποία η διαπραγμάτευση θα ανασταλεί στις 4:30 μ.μ. (η «Διαγραφή»).

Ως αποτέλεσμα της Διαγραφής, η Εταιρία σκοπεύει να τερματίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών που διεξάγεται στο LSE με ισχύ το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 18 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών που διεξάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα συνεχίσει κανονικά και δε θα επηρεαστεί.

«Εφιστούμε την προσοχή των μετόχων στο "Αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα κύριων γεγονότων", που περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 19 Αυγούστου 2024 αναφορικά με την ΕΓΣ, για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν σημαντικές ημερομηνίες και ώρες, ώστε να είναι ενήμεροι για την Εισαγωγή στο ΧΑ και την Διαγραφή των συνήθων μετοχών από το LSE» υπογραμμίζεται σχετικά.

Παράλληλα, κατά την ΕΓΣ, οι Μέτοχοι ενέκριναν επίσης την υιοθέτηση του τροποποιημένου καταστατικού της Εταιρίας με ισχύ από την ολοκλήρωση των εργασιών της ΕΓΣ. Το κείμενο των προτεινόμενων ψηφισμάτων της ΕΓΣ παρατίθεται στην Πρόσκληση της ΕΓΣ που
εκδόθηκε στις 19 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με τον κανόνα εισαγωγής 14.3.6 (2) της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς(Financial Conduct Authority) του Η.Β., αντίγραφο των αποφάσεων θα υποβληθεί από την Εταιρία στο National Storage Mechanism και θα είναι διαθέσιμο μετά τις 6:00μμ (ώρα Κύπρου) στις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Κύπρου: Αυξάνει στα 6,80 ευρώ την τιμή στόχο η Euroxx

Αναδιαμόρφωση του τραπεζικού δείκτη με την έλευση Κύπρου

Jefferies: Εγκλωβίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες ελέω placement Εθνικής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider