Jefferies: Εγκλωβίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες ελέω placement Εθνικής

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jefferies: Εγκλωβίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες ελέω placement Εθνικής
Στο εγκλωβισμό που έχει επέλθει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών που υποαποδίδουν αισθητά το τελευταίο διάστημα, ελέω του δρομολογούμενου placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα στέκεται η Jefferies, σε σύντομο σχόλιο της.

Στο εγκλωβισμό που έχει επέλθει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών που υποαποδίδουν αισθητά το τελευταίο διάστημα, λόγω του δρομολογούμενου placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα στέκεται η Jefferies, σε σύντομο σχόλιο της.

Όπως σημειώνει, το ΤΧΣ φαίνεται ότι θα προχωρήσει στην πώληση ενός ποσοστού της τάξεως του 10% - 13% (ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί) έναντι συνολικού 18,3%, με μια επαναγορά ενός ποσοστού από την ίδια την τράπεζα (επαναγορά και ακύρωση) να έχει τεθεί εκτός πλαίσιου σε αυτή τη φάση. Το υπόλοιπο 5% θα παραμείνει στην κατοχή του ελληνικού δημοσίου (θα περάσει στον έλεγχο του νέου επενδυτικού ταμείου) για μια πιθανή είσοδο «στρατηγικού επενδυτή».

Υπό αυτό το πρίσμα, η μετοχή της Εθνικής πιέζεται τεχνηέντως το τελευταίο διάστημα καθώς οι επενδυτές αναμένουν το placement ώστε να αγοράσουν με discount, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ζήτηση και οι μικρότερες κατανομές από άλλους που αναζητούν ρευστότητα. Ωστόσο, με τη βίαιη υποχώρηση της μετοχής, το περιθώριο ανόδου από την τιμή στόχο που έχει θέσει ο οίκος διαμορφώνεται κοντά στο 50% περίπου, για μια τράπεζα που διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV στο 0,8x για δείκτη ROTE στο 14% το 2026 και CET1 στο 20% (ή άνω του 18% για προσαρμοσμένο CET1 στο 14%).

Jefferies

Η Εθνικής, θα διαθέτει επίσης πλεονάζοντα κεφάλαια που φτάνουν σχεδόν το 40% της κεφαλαιοποίησής της. Η Jefferies διατηρεί τη μετοχή της τράπεζας ως την κορυφαία επιλογής της με τιμή στόχο στα 11 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider