Wall Street: Πέμπτη μέρα σερί κερδών για S&P και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πέμπτη μέρα σερί κερδών για S&P και Nasdaq
Στα «πράσινα» κυμαίνονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι δείκτες της Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 18:47

Στα «πράσινα» κυμαίνονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχειών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Πλέον, το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη μείωση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 1% στις 41.509 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,65% στις 5.631 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,63% στις 17.680 μονάδες.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης έληξε με κέρδη για τους δείκτες, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση για τους Nasdaq και S&P 500. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 3,6%, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 5,3%. Ο Dow κινείται ανοδικά κατά 2,3%.

Οι traders στρέφουν τώρα το βλέμμα τους προς τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, όπου η Fed εκτός απροόπτου να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Επί του παρόντος, το επιτόκιο-στόχος της Fed βρίσκεται στο 5,25% έως 5,5%.

Τα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό συνηγορούν επίσης προς μία περικοπή στο κόστος δανεισμού: Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι τιμές παραγωγού (PPI), εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση για φέτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμενόταν πτώση της τάξεως του 0,2%. Tους προηγούμενους δύο μήνες, οι τιμές εισαγωγών είχαν αυξηθεί κατά 0,1%, ενώ η πτώση του Αυγούστου ήταν η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2023. Οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν κατά 0,7% μετά την άνοδο της τάξεως του 0,5% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank Research: Στο 2,2% ο πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης της Ελλάδας το α’ εξάμηνο 2024

Jefferies: Εγκλωβίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες ελέω placement Εθνικής

Αισιόδοξη η Σαουδική Αραβία ότι θα αποκτήσει πρόσβαση στα τσιπ της Nvidia εντός του επόμενου έτους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider