Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις 850

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις 850
Αρνητικό γύρισμα για την Πειραιώς κέρδη για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές. Αγοραστές σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Τελευταία ενημέρωση 13:50

Ιδιαίτερα πλούσια αναμένεται να είναι η τρέχουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα καθώς η αγορά μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, θα αρχίσει να βολιδοσκοπεί το τι θα ανακοινώσουν τόσο η DBRS όσο και η Moody's την Παρασκευή για την Ελλάδα.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενέχει η θέση της DBRS που έχει φέρει την Ελλάδα ένα βήμα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα ενώ με πιο αργούς ρυθμούς γενικότερα κινείται ο οίκος Moody's.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, αν και οριακά, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά τα πρώτα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Eurostat πριν από λίγες μέρες για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 11,4% τον Αύγουστο, έναντι ανόδου κατά 11,6% τον Ιούλιο, κατά 12,1% τον Ιούνιο και κατά 11,3% τον Μάιο.

Επιστρέφοντας, χρηματιστηριακά, 11 ελληνικές μετοχές εισέρχονται την Παρασκευή και επίσημα στους δείκτες FTSE / Russell Emerging Europe Large Cap από Mid Cap και είναι: η Alpha Bank, η Eurobank, τα ΕΛΠΕ, η Jumbo, η Μotor Oil, η Mytilineos, η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΔΕΗ και η Τέρνα Ενεργειακή (διαγράφονται από τον Mid Cap).

Στον δείκτη Mid Cap από τον Small Cap θα περιληφθούν οι τίτλοι των: Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Sarantis και Viohalco (διαγράφονται από τον Small Cap).

Επίσης στον δείκτη Micro Cap εισέρχονται οι τίτλοι της Μοτοδυναμικής, της Intrakat, της Κρι-Κρι και των Πλαστικών Θράκης ενώ αφαιρείται λόγω της χαμηλής της αποτίμησης η Attica Bank.

Αυτά τα δεδομένα καλείται να αφομοιώσει η αγορά που έδειξε να επιστρέφει πάνω από τις 840 μονάδες την Παρασκευή, με ώθηση κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο. Η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ φυσικά ενισχύει τα επιτοκιακά έσοδα για τις τράπεζες, αλλά ενέχει ένα υψηλό ρίσκο ως προς τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο 1,93% την Παρασκευή, με τον ΚΜΟ 200 να βρίσκεται στις 880 μονάδες, με σημεία στήριξης στις 823 και 807 μονάδες και σημεία αντίστασης στις 843 και 856 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται καταγράφοντας κέρδη 0,94% στις 849,84 μονάδες, αλλά με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 30 εκατ. . Πρωταγωνιστές όπως αναμένονταν είναι ο τραπεζικός κλάδος αλλά και ο κλάδος της ενέργειας που δείχνει έστω και διστακτικά να ανακάμπτει. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,15% στις 2.049,30 μονάδες, και ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 1,11% στις 563,01 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Eurobank ενισχύεται κατά 1,32% στα 0,9202 ευρώ, η Πειραιώς από το ράλι του 4,4% που έφτασε στα 1,1380 ευρώ γύρισε αρνητικά υπό το profit taking στο -0,55%, η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 0,21% και η Alpha Bank κατά 2,54%.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται η μετοχή της ΔΕΗ στο +1,31% και τα 5,41 ευρώ, της Μυτιληναίος στο 1,24% και τα 14,65 ευρώ και της Τέρνα Ενεργειακής στο 0,41%.

Ράλι καταγράφει επίσης ο ΟΠΑΠ με κέρδη 2,67% τη στιγμή που η Jumbo και η ΕΕΕ κινούνται προς το +1,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider