Οριακές απώλειες στην Wall Street - Διακόπηκε το θετικό σερί

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες στην Wall Street - Διακόπηκε το θετικό σερί
Μικρή πτώση για την αμερικανική αγορά, με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό.

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος μετά το διήμερο θετικό σερί, που έφερε σωρευτικά κέρδη περίπου 1.500 μονάδων για τον Dow Jones.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 30.273 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,2% ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 3.783 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,25% και διαμορφώθηκε στις 11.148 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι τρεις δείκτες της αμερικανικής αγοράς ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απώλειες άνω του 1%, απειλώντας να διαγράψουν τα σημαντικά κέρδη που αποκόμισε η αγορά στις συνεδριάσεις της Δευτέρας και της Τρίτης, ωστόσο προς το τέλος της διαπραγμάτευσης πέρασαν σε θετικό έδαφος, αναπτερώνοντας το επενδυτικό κλίμα, το οποίο δοκιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού και το ενδεχόμενο ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Στο ταμπλό, με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών, στον απόηχο της απόφασης του OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.

Ο τίτλος της Exxon Mobil ενισχύθηκε κατά 4%, όπως και η μετοχή της Halliburton.

Άνοδος κατά 1,5% και για τη μετοχή της Nike, ενώ σε θετικό έδαφος με κέρδη άνω του 1% έκλεισε και ο τίτλος της Qualcomm.

Μάκρο

Με ηπιότερο ρυθμό από αυτόν που είχε αρχικά προβλεφθεί συνεχίστηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που καταρτίζει η S&P Global για την αμερικανική οικονομία.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για την οικονομία της χώρας διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες έναντι 49,3 μονάδων στην αρχική μέτρηση της εταιρείας, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση του δείκτη στις 49,3 μονάδες.

Με μεγαλύτερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι προσλήψεις εργαζομένων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ADP.

Για τον περασμένο μήνα οι επιχειρήσεις προσέθεσαν 208.000 εργαζομένους έναντι 185.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στους 200.00 εργαζόμενους.

Συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για τον Αύγουστο, καθώς διαμορφώθηκε στα 67,4 δισ. δολάρια έναντι 70,7 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 67,7 δισ. δολάρια.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν στο 6,75%, που αποτελεί υψηλό 16 ετών, σημειώνοντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση τη στιγμή που αιτήσεις κατρακυλούν.

Το επιτόκιο για ένα σταθερό στεγαστικό δάνειο διάρκειας 30 ετών αυξήθηκε σχεδόν κατά 0,25% την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Mortgage Bankers Association που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε υψηλά τριών εβδομάδων μετά το «χτύπημα» του OPEC+

Ρουμπινί: Ακόμα και η κοπριά είναι καλύτερη από τα crypto - Η μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία

Απώλειες για τον χρυσό, μετά από τα υψηλά των 3 εβδομάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider