Χρυσός: Η σημερινή πτώση δεν του στέρησε και νέα κέρδη στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Η σημερινή πτώση δεν του στέρησε και νέα κέρδη στην εβδομάδα
Σε αρνητικό έδαφος την Παρασκευή αλλά με εβδομαδιαία κέρδη χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να του ανακόψει τη φόρα από τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδό του, επηρεασμένος και από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Και το ασήμι διαπραγματεύτηκε αλλά διατήρησε τα κέρδη για την εβδομάδα. Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 11,50 δολάρια ή 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 1.709,30 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Αυτό αποτελεί και το πιο ενεργό συμβόλαιο (σσ: με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών), κλείνοντας τελικά την εβδομάδα κατά 2,2% υψηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 41 σεντς, ή 2%, στα 20,255 δολ. ανά ουγγιά, με τις τιμές να συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 6,4% για την εβδομάδα.

Το παλλάδιο Δεκεμβρίου είχε απώλειες 3,7%, στα 2.191,30 δολ ανά ουγγιά, αλλά αυξήθηκε κατά 0,4% για την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου διολίσθησε 3,90 δολάρια ή 0,4% στα 917,90 δολ. με εβδομαδιαία άνοδο 6,8%. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έπεσε 6 σεντς, ή 1,7% και διαμορφώθηκε στα 3,3865 δολ. ανά λίβρα, με εβδομαδιαίες απώλειες 0,8%.

«Μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σημαίνει ότι οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή στροφή της Fed μακριά από τις αυξήσεις των επιτοκίων έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Φαγουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής αγοράς στη City και στο FOREX.com.

«Επομένως, το δολάριο είναι πιθανό να συνεχίσει να υποστηρίζεται στις πτώσεις, με τους επενδυτές να αποθαρρύνονται επίσης από τις αγορές μετοχών και χρυσού, καθώς οι τελευταίες φαίνονται λιγότερο ελκυστικές λόγω της νέας έκρηξης στις αποδόσεις των ομολόγων» πρόσθεσε.

Ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της Kitco, εκτιμά πως η αμερικανική αγορά εργασίας είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, δίνοντας στη Fed πολλά περιθώρια για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να βλάψει την οικονομία.

Η έκθεση «έδειξε καλά στοιχεία που δεν υποδηλώνουν έντονα ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ύφεση», τόνισε, ενώ έφερε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στο 3,5% ως παράδειγμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες στο κλείσιμο της εβδομάδας για τις ευρωαγορές - Τριήμερο αρνητικό σερί

Η Samsung αναμένει πτώση στα κέρδη της για πρώτη φορά από το 2019 - Απώλειες για τη μετοχή

Superdry: Επιστροφή στα κέρδη αλλά με επιφυλάξεις για το μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider