Επιστροφή στις απώλειες για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στις απώλειες για τον χρυσό
Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με τα νέα κέρδη του δολαρίου, αφαίρεσαν από το πολύτιμο μέταλλο τα κέρδη που σημείωσε κατά την διαπραγμάτευση της Τρίτης.

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με τα νέα κέρδη του δολαρίου, αφαίρεσαν από το πολύτιμο μέταλλο τα κέρδη που σημείωσε κατά την διαπραγμάτευση της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1.677,5 δολαρίων/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 0,5% ή 8,5 δολαρίων/ουγγιά.

«Ο χρυσός παραμένει ιδιαίτερα ευμετάβλητος στις διακυμάνσεις των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, όπως και σε κάθε νέο μήνυμα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed στο ζήτημα των βασικών της επιτοκίων», ανέφερε στο MarketWatch, ο Jeff Wright της Wolfpack Capital.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 2,8% στα 18,938 δολάρια/ουγγιά, όπως και ο χαλκός Δεκεμβρίου που έχασε 1,1% στα 3.425 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες και για την πλατίνα Ιανουαρίου, η οποία υποχώρησε κατά 881 δολάρια/ουγγιά, με απώλειες 2%, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 0,7% και έκλεισε στα 2.136,4 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπάργκο στο ρωσικό αλουμίνιο εξετάζουν οι ΗΠΑ - Άνοδος 7% στις τιμές

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider