Πετρέλαιο: Επιστροφή στα κέρδη - Τέλος στο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Επιστροφή στα κέρδη - Τέλος στο αρνητικό σερί
Τέλος στις τέσσερις συνεχόμενες ημέρες απωλειών έβαλε το πετρέλαιο.

Τo πετρέλαιο σημείωσε κέρδη την Πέμπτη «ξορκίζοντας» τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις που χαρακτηρίστηκαν από απώλειες, λαμβάνοντας ώθηση και από τη μείωση κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Οι ανοδικές τάσεις που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη οφείλονται και στη συνεχή υποστήριξη από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα να περικόψει τις προμήθειες, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προειδοποίησε ότι αυτές οι μειώσεις μπορεί να ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 2,1%, για να διαμορφωθεί στα 89,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent Δεκεμβρίου που είναι και ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε 2,3%, στα 94,57 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη Νοεμβρίου σημείωσε αύξηση 2,8% στα 2,7034 δολάρια το γαλόνι. Το πετρέλαιο θέρμανσης Νοεμβρίου ισχυροποιήθηκε 4,1% στα 4,0948 δολάρια το γαλόνι, σε υψηλό από τις 28 Ιουνίου. Το φυσικό αέριο Nοεμβρίου ανέβηκε 4,8% στα 6,741 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες, οριακές απώλειες για τον χρυσό

Ενέργεια: Θετικοί στον νέο δείκτη για την τιμή του φυσικού αερίου οι «27»

Βιομηχανία: Το πλαφόν στην αγορά ρεύματος εμπόδιο για βιώσιμο ενεργειακό κόστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider