Πετρέλαιο: «Με βάση καθαρά οικονομικά κριτήρια οι αποφάσεις του OPEC+»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Με βάση καθαρά οικονομικά κριτήρια οι αποφάσεις του OPEC+»
Η απόφαση μείωσης της παραγωγής του OPEC+ ήταν σημαντική και απαραίτητη για να καθησυχάσει την αγορά και να στηρίξει τη σταθερότητα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο Ενέργειας του Ομάν δήλωσε την Κυριακή ότι οι αποφάσεις του OPEC+ ελήφθησαν με βάση καθαρά οικονομικά κριτήρια και εξαρτώνται από τις συνθήκες προσφορές και ζήτησης στην αγορά πετρελαίου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η απόφαση του ΟPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως «είναι σύμφωνη με τις προηγούμενες αποφάσεις του ομίλου όσον αφορά τα δεδομένα της αγοράς και τις μεταβλητές της», τονίζει το Ομάν προσθέτοντας πως «ήταν σημαντικό και απαραίτητο να καθησυχαστεί η αγορά και να υποστηριχθεί η σταθερότητα».

Nωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του OPEC+ Χάιθαμ Αλ Γκάις τόνισε «η αγορά πετρελαίου διανύει ένα στάδιο μεγάλων διακυμάνσεων».

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αλγερία, ο ισχυρός άνδρας του καρτέλ επεσήμανε πως ότι στόχος του ΟPEC+ και των παραγωγών εκτός του οργανισμού είναι να διατηρήσουν τη σταθερότητα της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκβιάζει η Gazprom: Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο εάν μπει πλαφόν στην τιμή

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν βιαστεί να πετύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα

gazzetta
gazzetta reader insider insider