Wall Street: Οι εταιρικές επιδόσεις συντηρούν το θετικό κλίμα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι εταιρικές επιδόσεις συντηρούν το θετικό κλίμα
Κέρδη άνω του 2% για S&P 500 και Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση: 19:43

Συνέχεια στα μεγάλα κέρδη που κατέγραψαν τη Δευτέρα δίνουν οι επενδυτές στην Wall Street, με την προσοχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου να εστιάζεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 1,10% ή 333,43 μονάδες στις 30.519 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,25% ή 45,94 μονάδες στις 3.723 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,26% ή 134,81 μονάδες στις 10.811 μονάδες.

Αποτελέσματα και Fed

Το θετικό κλίμα που υπάρχει από χθες στις διεθνείς αγορές έρχεται εν μέσω των οικονομικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2022, με «μπαράζ» ανακοινώσεων από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα αποτιμώνται για το κατά πόσο οι εταιρείες έχουν επηρεαστεί από τις επιθετικές αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και το υψηλότερο κόστος δανεισμού που αυτές φέρνουν για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παρά τη θετική εικόνα που δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, παραμένουν μεγάλες οι ανησυχίες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Fitch εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε μια ύφεση παρόμοια με αυτή των αρχών της δεκαετίας του 1990 για το 2023.

Σύμφωνα με την Bank of America, το 50% των επενδυτών αναμένει περαιτέρω επιβάδρυνση της αναπτυξιακής δυναμικής των ΗΠΑ ως απάντηση στην αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής της Fed (από 26% τον προηγούμενο μήνα), ενώ το 68% πιστεύει ότι η ανάπτυξη της Κίνας είναι απίθανο να βελτιωθεί (αν και μόλις το 23% αναμένει ότι θα διατηρηθεί η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων στη χώρα, από 34% τον προηγούμενο μήνα).

Σημειώνεται πως μετά από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους για το γ' τρίμηνο η Netflix και η United Airlines.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη κοντά στο 4% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, αφότου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών βασισμένα σε βελτιωμένα αποτελέσματα συναλλαγών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη στα 8,25 δολάρια ανά μετοχή έναντι 7,69 δολάρια ανά μετοχή κατά την εκτίμηση της Refinitiv.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 11,98 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης 11,41 δισ. δολαρίων.

Άνοδο κοντά στο 1% σημειώνει η μετοχή της Lockheed Martin, μετά από τις ανακοινώσεις για κέρδη 1,7 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο.

Μικρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Johnson & Johnson, αφότου εμφάνισε καθαρά κέρδη 4,46 δισ. δολάρια, ή 1,68 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,67 δισ. δολάρια, ή 1,37 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 2,55 δολ. από 2,60 δολ., ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις αναλυτών της FactSet για 2,48 δολάρια.

Μάκρο

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο κατά 0,4% για τον Σεπτέμβριο, έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider