Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο, με την προσοχή στις ΗΠΑ και στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο, με την προσοχή στις ΗΠΑ και στην Κίνα
Κάτω από τα 90 δολάρια ανά βαρέλι το brent για την Τρίτη.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την Τρίτη, με τις αναφορές για διοχεύτεση μεγαλύτερων ποσοτήτων καυσίμων στις ΗΠΑ να πιέζουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά media, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης του για αύξηση της ποσότητας πετρελαίου στην αγορά της χώρας, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ μπορούν να διαθέσουν στην αγορά περισσότερο πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθεματικά της χώρας ώστε να αντισταθμίσουν την πρόσφατη μείωση της παραγωγής «μαύρου χρυσού» από τον OPEC+.

Εξάλλου, ανησυχία επικρατεί για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, με την ασιατική χώρα να αναστέλλει μια σειρά οικονομικών ανακοινώσεων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει νωρίτερα την Τρίτη, αυξάνοντας τις φοβίες για το ότι η πολιτική του Πεκίνου με τα lockdown ενάντια στον κορονοϊό έχει περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα.

Υπό τον πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασαν 3,1% ή 2,64 δολάρια στα 82.82 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας ) χάνουν 1,88% ή 1,71 δολάρια στα 89.91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πότε θα δουν οι καταναλωτές να μειώνεται το κόστος για το πετρέλαιο κίνησης – Διεθνής αναταραχή από το κόστος των καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider