Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, με τον «αέρα» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, με τον «αέρα» των εταιρικών αποτελεσμάτων
Πάνω από τις 300 μονάδες η άνοδος του Dow Jones για την Τρίτη. Ξεχώρισαν τα κέρδη της Lockheed Martin στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η Wall Street για την Τρίτη, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να εστιάζουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2022, την ώρα που παραμένει η «σκιά» της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,12% ή 338,57 μονάδες στις 30.524 μονάδες.

O S&P 500 ενισχύθηκε 1,23% ή 45,15 μονάδες στις 3.723 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 0,90% ή 96,60 μονάδες στις 10.772 μονάδες.

Εταιρικά αποτελέσματα και επιτόκια

Σημειώνεται πως οι δείκτες έκλεισαν μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά τους, δείχνοντας τον... προβληματισμό που υπάρχει για συντήρηση των ισχυρών κερδών που καταγράφηκαν τη Δευτέρα.

Τα αποτελέσματα αποτιμώνται για το κατά πόσο οι εταιρείες έχουν επηρεαστεί από τις επιθετικές αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και το υψηλότερο κόστος δανεισμού που αυτές φέρνουν για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παρά τη θετική εικόνα που δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, παραμένουν μεγάλες οι ανησυχίες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Fitch εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε μια ύφεση παρόμοια με αυτή των αρχών της δεκαετίας του 1990 για το 2023.

Η ανησυχία για τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων «μεταφράζεται» και στις εκτιμήσεις για τα κέρδη των εισηγμένων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Refinitiv, οι αναλυτές αναμένουν πως οι εταιρείες του S&P 500 θα παρουσιάσουν ετήσια αύξηση κερδών 2,8% για το γ' τρίμηνο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην αρχή του Ιουλίου ανερχόταν σε 11,1%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνοδο πλέον του 8% κατέγραψε η μετοχή της Lockheed Martin μετά από τις ανακοινώσεις για κέρδη 1,7 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο.

Κέρδη κοντά στο 2% σημείωσε η μετοχή της Goldman Sachs, αφότου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών βασισμένα σε βελτιωμένα αποτελέσματα συναλλαγών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη στα 8,25 δολάρια ανά μετοχή έναντι 7,69 δολάρια ανά μετοχή κατά την εκτίμηση της Refinitiv.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 11,98 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης 11,41 δισ. δολαρίων.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Johnson & Johnson, αφότου εμφάνισε καθαρά κέρδη 4,46 δισ. δολάρια, ή 1,68 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,67 δισ. δολάρια, ή 1,37 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μικρά κατέγραψε η μετοχή της Apple, παρά το δημοσίευμα για το ότι ο τεχνολογικός κολοσσός «παγώνει» την παραγωγή των iPhone 14+ στην Κίνα.

Εμπορεύματα

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την Τρίτη, με τις αναφορές για διοχεύτεση μεγαλύτερων ποσοτήτων καυσίμων στις ΗΠΑ να πιέζουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασαν 3,1% ή 2,64 δολάρια στα 82.82 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού για την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να συνεχίσει να επηρεάζεται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 0,5% ή 8,2 δολάρια στα 1.655,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο κατά 0,4% για τον Σεπτέμβριο, έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές για το κλείσιμο της Τρίτης

Το «ράλι» Πειραιώς - ΔΕΗ έφεραν το Χρηματιστήριο πάνω από τις 850 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider