Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές για το κλείσιμο της Τρίτης

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές για το κλείσιμο της Τρίτης
Ανοδικές κινήσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες της ηπείρου μας, με την προσοχή των επενδυτών σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Ανοδικά πρόσημα κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες.

Στη Βρετανία, οι αγορές «κάνουν ταμείο» για τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος τη Δευτέρα «άδειασε» τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της Λιζ Τρας για την οικονομία της χώρας, θέτοντας νέες πιέσεις στην επικεφαλής των Τόρις, 6 εβδομάδες μετά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Η προσοχή πλέον βρίσκεται στα κατά πόσο η Τρας θα μπορέσει να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας, με την ίδια να απολογείται για τα λάθη που έχει κάνει μέχρι στιγμής στη θητεία της.

Στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για την επιβολή ενός δυναμικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί στην ΕΕ ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η προσοχή στρέφεται στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ένωσης, που ξεκινά την Πέμπτη.

Η κίνηση των δεικτών

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,41% στις 400,13 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,63% στις 3.463 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,25% στις 6.937 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε 0,93% στις 12.766 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε κέρδη 0,44% στις 6.067 μονάδες.

Στη περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,89% στις 21.509 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιήθηκε 0,67% στις 7.607 μονάδες.

Μάκρο

Οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας βελτιώθηκαν ήπια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Zew. Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αυξήθηκε στις -59,2 μονάδες τον Οκτώβριο, από -61,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν επιδείνωση του δείκτη στις -65 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «ράλι» Πειραιώς - ΔΕΗ έφεραν το Χρηματιστήριο πάνω από τις 850 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider