«Ξεκόλλησε» από τα χαμηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» 4% για παλλάδιο, πλατίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεκόλλησε» από τα χαμηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» 4% για παλλάδιο, πλατίνα
«Ζήτημα χρόνου» το πότε ο χρυσός θα σπάσει την "άμυνα" των 1.600 δολαρίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτής της OANDA.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρνει να απομακρυνθεί από τα χαμηλά τριών εβδομάδων, που «έπιασε» στη συνεδρίαση της Τετάρτης εκμεταλλευόμενο τις απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο, χωρίς ωστόσο να πείσει πως μπορεί να ανακάμψει από το καθοδικό σπιράλ των τελευtαίων μηνών.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη 2,6 δολαρίων/ουγγιά ή 0,2% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1.636,8 δολαρίων/ουγγιά.

«Φαίνεται ζήτημα χρόνου το πότε ο χρυσός θα σπάσει την "άμυνα" των 1.600 δολαρίων, ωστόσο προς το παρόν φαίνεται να σταθεροποιείται στα τρέχοντα επίπεδα, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί "νέος καταλύτης" για να πέσουν οι τιμές κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.600 δολαρίων», ανέφερε στο MarketWatch ο Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής της OANDA.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε στα 18,689 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 1,8%, όπως και ο χαλκός Δεκεμβρίου που κέρδισε 2,8% στα 3,41 δολάρια/λίβρα.

Παρόμοια εικόνα και για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου που ενισχύθηκε κατά 3,9% στα 915,1 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε ισχυρή άνοδο 4,2% και διαμορφώθηκε στα 2.079,6 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με τη Βρετανία στο προσκήνιο

Πετρέλαιο: Μεικτά πρόσημα μετά τη φερόμενη χαλάρωση των μέτρων για την COVID-19 από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider