Πετρέλαιο: Μεικτά πρόσημα μετά τη φερόμενη χαλάρωση των μέτρων για την COVID-19 από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μεικτά πρόσημα μετά τη φερόμενη χαλάρωση των μέτρων για την COVID-19 από την Κίνα
Τα νέα από την Κίνα προκάλεσαν... σύγχυση.

Oι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με μεικτά πρόσημα το βράδυ της Πέμπτης, εν μέσω των αναφορών για αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του κορονοϊού στην Κίνα.

Το αμερικανικό πετρέλαιο West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 43 σεντς ή 0,5%, φθάνοντας στα 85,98 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης την ημέρα λήξης του. Το αμερικανικό πετρέλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου, το νέο συμβόλαιο του μήνα, διαμορφώθηκε στα 84,51 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας οριακές απώλειες.

Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 3 σεντς ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 92,38 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου, διολίσθησε 0,2% στα 2,6478 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Δεκεμβρίου έχασε 3,8% στα 3,7568 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο Νοεμβρίου, έπεσε 1,9% στα 5,358 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες και προσγειώθηκε σε χαμηλό από τις 29 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ταυτόχρονα πως το Πεκίνο αναμένεται να μειώσει τη διάρκεια της καραντίνας για τους εισερχόμενους επισκέπτες ως ένδειξη «μερικής αναδίπλωσης» του προέδρου Σι Τζινπίνγκ που «στοχεύει να μετριάσει μερικές από τις επιπτώσεις της πολιτικής της για μηδενική COVID-19», σύμφωνα με τον Μάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτή αγοράς στην CMC Markets UK.

«Η πραγματικότητα είναι ότι είναι απίθανο να κάνει μεγάλη διαφορά, δεδομένου ότι καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τα ποσοστά μόλυνσης από τον COVID είναι πιθανό να αυξηθούν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ξεκόλλησε» από τα χαμηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» 4% για παλλάδιο, πλατίνα

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με τη Βρετανία στο προσκήνιο

American Airlines: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Αναμένει βελτίωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider