«Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές για την Wall Street - Μεγάλη πτώση για Microsoft και Alphabet

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές για την Wall Street - Μεγάλη πτώση για Microsoft και Alphabet
Ήπια κέρδη για τον Dow Jones και ισχυρές απώλειες για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι επενδυτές «ετοιμάζονται» για την Fed.

Σημαντικά πιέσεις δέχεται η Wall Street την Τετάρτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να ωθούν προς τα κάτω το αμερικανικό χρηματιστήριο και καθώς αναμένονται εξελίξεις στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,14% ή 44,76 μονάδες στις 31.881 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,62% ή 24,01 μονάδες στις 3.835 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 2,03% ή 227,62 μονάδες στις 10.977 μονάδες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η Microsoft ανακοίνωσε τη χαμηλότερη ανάπτυξη πωλήσεων της εδώ και 5 χρόνια. H μετοχή της εταιρείας χάνει κοντά στο 8%.

Από την πλευρά της, η Alphabet (μητρική της Google) κατέγραψε σημαντική μείωση στις διαφημιστικές δαπάνες. Η μετοχή της εταιρείας πέφτει άνω του 8%.

Σημειώνεται πως μετά από το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Meta, μητρική της Facebook.

Εν αναμονή των επιτοκίων της Fed

Τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα έρχονται να αυξήσουν τις ανησυχίες για το ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανεβάζει το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, μειώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το γ' τρίμηνο που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Στο «μέτωπο» της Fed, η νομισματική επιτροπή της τράπεζας (FOMC) συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα -1 και 2 Νοεμβρίου- και αναμένεται να ανακοινώσει μια αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,75%, παρόμοια με αυτή του Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές αναμένουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Fed και το εάν σκοπεύει να χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της το ερχόμενο διάστημα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της Boeing, αφότου η εταιρεία αεροναυπηγικής σημείωσε ζημιές 3,308 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο έναντι 132 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή χρονιά.

Κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Visa, μετά από τη σημαντική αύξηση των εσόδων που ανακοίνωσε ο κολοσσός των συστημάτων πληρωμών.

Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Bed Bath & Beyond, αφού η διοίκηση της εταιρείας την Τετάρτη όρισε τη Σου Γκοβ ως πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, η οποία ήταν προσωρινή επικεφαλής στο τμήμα των πωλήσεων από τον Ιούνιο.

Μάκρο

Σημαντική πτώση, αλλά σε ηπιότερο επίπεδο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, καθώς ανήλθαν σε 603.000 έναντι 677.000 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στις 580.000 πωλήσεις κατοικιών.

Απρόσμενη διεύρυνση κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε σε 92,2 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος 87,3 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν έλλειμμα στα 87,5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τη πρώτη διεύρυνση του ελλείμματος από τον Μάρτιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ευρώ απέναντι σε νέα απειλή - Πέραν του πληθωρισμού και των επιτοκίων της Fed

Moody's Analytics: «Άρρωστη» η Ευρώπη - Γιατί πιθανότατα θα πέσει πρώτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider