Γεραπετρίτης: «Προσβλέπουμε στην επανενεργοποίηση του «3+1» και τη συμμετοχή των ΗΠΑ»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: «Προσβλέπουμε στην επανενεργοποίηση του «3+1» και τη συμμετοχή των ΗΠΑ»
«Η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας μέσω της διασυνδεσιμότητας καθιστά την περιοχή μας πιο ασφαλή και ανθεκτική σε ένα περιβάλλον γενικότερης αστάθειας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Αθήνα

«Η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας μέσω της διασυνδεσιμότητας καθιστά την περιοχή μας πιο ασφαλή και ανθεκτική σε ένα περιβάλλον γενικότερης αστάθειας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Αθήνα με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κόμπου και του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Γκίντεον Σαάρ.

Όπως υπογράμμισε, στηρίζουμε «την ενεργοποίηση της Μόνιμης Γραμματείας του Τριμερούς Σχήματος Συνεργασίας με έδρα τη Λευκωσία για τον καλύτερο συντονισμό μας».

Ακόμη, «προσβλέπουμε στη διεύρυνση του σχήματος με την επανενεργοποίηση του ”3+1” και τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ προσέθεσε πως το θέμα έθεσε ο ίδιος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, από τον οποίο μάλιστα είχε «καταρχήν θετική ανταπόκριση».

«Προωθούμε την ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών μας δράσεων στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και της κυβερνοασφάλειας», επισήμανε και προσέθεσε: «Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στη μεταξύ μας ενεργειακή συνεργασία και διασυνδεσιμότητα, η οποία αναγνωρίζεται και ενθαρρύνεται από το Διεθνές Δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κ. Νεμπής: Συνδέουμε τη χώρα, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, με το μέλλον - Η στρατηγική του ΟΤΕ για το 2025

Σδούκου: Από το 2019 τα χρήματα που δαπανώνται για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο της χώρας έχουν τετραπλασιαστεί

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider