Προσπάθεια αντίδρασης του χρυσού μετά το 7μηνο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια αντίδρασης του χρυσού μετά το 7μηνο αρνητικό σερί
Τον έβδομο συνεχή μήνα απωλειών προσπαθεί να τινάξει από πάνω του ο χρυσός.

Ανοδική τροχιά για τον χρυσό την Τρίτη, που θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τον Νοέμβριο, καθώς ο περασμένος μήνας ήταν ο έβδομος συνεχόμενος με απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο, ενώ κινδυνεύει και με τετραήμερο αρνητικό σερί.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται 1%, στα 1.656,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι επτά διαδοχικοί μήνες με απώλειες για τον χρυσό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί που καταμετρήθηκε από το 1982.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κερδίζει 4,1%, στα 19,90 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου ισχυροποιείται 2,2% στα 950,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου κάνει άλμα 2,3% στα 1.872 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου καταγράφει κέρδη 2,8% στα 3,469 δολάρια η λίβρα.

Ο χρυσός έχει πιεστεί φέτος καθώς η Fed αύξησε επιθετικά τα επιτόκιά της στην προσπάθειά της να περιορίσει τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ αλλά και να ισχυροποιηθεί το αμερικανικό δολάριο. Πάντως, σήμερα, οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται χαμηλότερα την Τρίτη, ενώ το δολάριο υποχωρεί 0,66%.

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης όταν ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση για τη χάραξη της νομισματικής της πολιτικής την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα κρέμονται από τα χείλη του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αυξήσεις των επιτοκίων αλλά και το ύψος τους το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Abiomed έναντι 16,6 δισ. δολαρίων

«Διψούν» για τα ready to drink αλκοολούχα ποτά οι καταναλωτές – Τα μερίδια αγοράς και οι προοπτικές

ΗΠΑ: Επιθέσεις τη βραδιά του Halloween με έναν νεκρό και περίπου 20 τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider