Χρυσός: Ανέκτησε τις χθεσινές απώλειες σε αναμονή της Fed

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ανέκτησε τις χθεσινές απώλειες σε αναμονή της Fed
Oι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Τετάρτης για τα επιτόκια των ΗΠΑ από την Fed η οποία ολοκληρώνει την διήμερη συνεδρίαση της. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Τρίτη, ανακτώντας τις απώλειες από την προηγούμενη ημέρα και περαιτέρω, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Τετάρτης για τα επιτόκια των ΗΠΑ από την Fed η οποία ολοκληρώνει την διήμερη συνεδρίαση της. Το μέταλλο τον Οκτώβριο σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη μηνιαία πτώση του, σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 1982.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 9 δολάρια ή σχεδόν 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.649,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex, μετά από πτώση σχεδόν 0,3% τη Δευτέρα.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 55 σεντς, ή 2,9%, στα 19,667 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός ενισχύθηκε την Τρίτη από την αδυναμία του δολαρίου στις αρχές της συνεδρίασςη καθώς και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, δήλωσε στο Marketwatch ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στο FXTM.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα την Τρίτη, ενώ ο δείκτης δολαρίου σημείωσε μικρή μεταβολή στις 111,553 αφού είχε φτάσει να διαπραγματεύεται έως τις 110,719.

Ωστόσο, στο έτος μέχρι στιγμής, οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε επιθετικά τα επιτόκια στην προσπάθειά της να περιορίσει τον πληθωρισμό, ενισχύονταςτις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο. Οι αυξανόμενες αποδόσεις διογκώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής περιουσιακών στοιχείων που δεν αποδίδουν, όπως ο χρυσός, ενώ ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τα εμπορεύματα που τιμολογούνται σε αυτό πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Συνεχίστηκε το σερί των απωλειών

Χρυσός: Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider