Διατηρήθηκαν οι 860 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από την Fed και τη BoE

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρήθηκαν οι 860 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από την Fed και τη BoE
Αρνητικά πρόσημα στην ελληνική αγορά, μετά από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Βρετανία. Πτώση κοντά στο 1,5% για τις μετοχές των τραπεζών.

Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη «σώζοντας» τις 860 μονάδες, με την ελληνική αγορά να παρασύρεται από το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό που δημιούργησαν οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και στη Βρετανία.

Το... στράβωμα των επενδυτών μετά από τις από τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) συντηρήθηκε από τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), μετά από την αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,75%. Παράλληλα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως θα χρειαστεί περισσότερη ύφεση για να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός που εξάγει η Fed μέσω της ανατίμησης του δολαρίου.

Εν μέσω των παραπάνω, το ΧΑ ετοιμάζεται για τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών εισηγμένων που θα δείξουν το κατά πόσο τα εταιρικά μεγέθη έχουν επηρεαστεί στο περιβάλλον της αύξησης των επιτοκίων και του υψηλού πληθωρισμού.

Η Alpha Trust Ανδρομέδα εμφάνισε ζημίες 3,27 εκατ. ευρώ για το 9μηνο του 2022, έναντι καθαρών κερδών € 2,48 εκατ. το αντίστοιχο 9μηνο του 2021. Η Jumbo ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της κατά 12% για τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας πως «επέλεξε την στρατηγική της πολύ προσεκτικής και αυστηρής επιλογής των προϊόντων που διαθέτει στο δίκτυο του, ώστε σε κάθε περίπτωση η σχέση τιμής – ποιότητας να αποβαίνει, σταθερά και αδιαμφισβήτητα, προς όφελος του καταναλωτή».

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχασε 1,40% στις 861,76 μονάδες και τον τζίρο να ξεπερνά τα 49 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά Ο ΓΔ κατέγραψε υψηλό στις 867,71 μονάδες και χαμηλό στις 857,90 μονάδες.

Ο Large Cap απώλεσε 1,39% στις 2.092 μονάδες, ο Mid Cap έπεσε 0,80% στις 1.314 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 1,49% στις 596,59 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, πτώση 4% κατέγραψε η Attica Bank, απώλειες 2,9% η ΔΕΗ και υποχώρησε 2,88% η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider