Νέα κέρδη για τον χρυσό - Σχεδόν σε υψηλό μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη για τον χρυσό - Σχεδόν σε υψηλό μήνα
Θετικό σερί για τον χρυσό.

Ο χρυσός σήμερα διεύρυνε τα κέρδη που πέτυχε την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις τιμές του να σημειώνουν την καλύτερη επίδοσή τους για εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 0,2%, για να διαμορφωθούν στα 1.680,50 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται στην υψηλότερη τιμή του από τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού, υποχώρησαν μετά τα απότομα κέρδη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, που πήραν ώθηηση από την υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ και τις ελπίδες για ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης.

Πιο αναλυτικά, το ασημί παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,7%, στα 20,919 δολάρια η ουγγιά, υψηλό από τις 4 Οκτωβρίου. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου έκανε άλμα 3,2%, στα 1.897,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε 3%, στα 989,40 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 2,3%, στα 3,6035 δολάρια ανά λίβρα, μετά από άνοδο 7,6% την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Eurogroup: Ακόμα πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης

Σκρέκας για επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι δικαιούχοι φέτος- Διπλό επίδομα σε όσους αλλάξουν από αέριο σε πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider