Κέρδη στην Wall Street με το «βλέμμα» σε εκλογές και πληθωρισμό

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με το «βλέμμα» σε εκλογές και πληθωρισμό
Άνοδος 400 μονάδων για τον Dow Jones, κοντά στο 1% τα κέρδη για S&P, Nasdaq.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά, με τους κυριότερους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να βάφονται στα «πράσινα» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ στο προσκήνιο παραμένει και η οικονομία, καθώς την Πέμπτη αναμένονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 425 μονάδων ή 1,31% και διαμορφώθηκε στις 32.829 μονάδες, ενώ κέρδη 0,97% κατέγραψε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500.

Με άνοδο έκλεισε, τέλος, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,85% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 10.564 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow Jones να χάνει 1,6%, τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 2,5% και τον Nasdaq να διολισθαίνει κατά 3,4%, με εξαίρεση την Παρασκευή.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple κατάφερε να περιορίσει μεγάλο μέρος των απωλειών που σημείωνε νωρίτερα μετά την είδηση πως η παραγωγή iPhone στην Κίνα έχει περιοριστεί λόγω των μέτρων για την πανδημία, κλείνοντας με μικρή πτώση 0,5%.

«Βουτιά» της τάξης του 12% σημείωσε ο τίτλος της Palantir μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας, ενώ η μετοχή της Carvana υποχώρησε άνω του 12%.

Στον αντίποδα, ισχυρή άνοδο σχεδόν 6% σημείωσε η μετοχή της Meta -μητρικής της Facebook- μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εμπορεύματα

Απώλειες κατέγραψε την Δευτέρα το πετρέλαιο, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Κίνας για τους περιορισμούς για την COVID-19, που είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στην ενεργειακή ζήτηση,.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 91,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Ιανουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχασε 0,7%, στα 97,92 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Την ίδια στιγμή, ο χρυσός διεύρυνε τα κέρδη που πέτυχε την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις τιμές του να σημειώνουν την καλύτερη επίδοσή τους για εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 0,2%, για να διαμορφωθούν στα 1.680,50 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται στην υψηλότερη τιμή του από τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

iPhone 14: Η Apple προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις παραδόσεις

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 40 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider