Σε υψηλό 2,5 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 2,3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 2,5 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 2,3%
Ώθηση από τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός την Πέμπτη βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Αυγούστου, ενισχυμένος από την υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ και των αποδόσεων των ομολόγων λόγω της μικρότερης από την αναμενόμενη μηνιαίας αύξησης του αμερικανικού πληθωρισμού τον Οκτώμβριο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσηs Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν 2,3%, για να διαμορφωθούν στα 1.753,70 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο που έχουν καταγράψει από τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1,8%, στα 21,702 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο τελείωμα από τις 21 Ιουνίου. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου έκανε 5,1%, στα 1.954,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές της πλατίνας παράδοσης Ιανουαρίου εκτοξεύθηκαν 5,8% στα 1.055 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού παράδοσης Δεκεμβρίου ισχυροποιήθηκαν κατά 1,6%, στα 3,758 δολάρια ανά λίβρα.

«Η έκθεση για τον πληθωρισμό έκανε τις αγορές να βεβαιωθούν ότι η Fed μπορεί να υποχωρήσει σε ρυθμό αύξησης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα και πιθανώς να γίνει σύσφιξη μετά τη συνεδρίαση της FOMC τον Μάρτιο», υποστήριξε ο Έντουαρτ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές... δια χειρός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Μασκ σε εργαζόμενους της Twitter: Τέλος η τηλεργασία – Στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα

Η Amazon ετοιμάζει drone για παραδόσεις που θα μπορεί να πετά υπό βροχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider