Επανέρχονται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο - Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχονται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο - Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ
Νέα ιστορικά υψηλά για ΜΟΗ που αποδεικνύεται ένα από χαρτιά του μήνα. Κέρδη και για τα ΕΛΠΕ. Ανοδικά τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 15:20

Επανέρχοντια κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα, οι πωλητές σπρώχνοντας την αγορά προς τα κάτω και χαμηλότερα από τις 910 μονάδες.

Φυσικά, τα βλέμματα των επενδυτών ευρύτερα παραμένουν στραμμένα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στην ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Brookings. Traders και επενδυτές θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν εκ νέου τις προθέσεις και τα σήματα του ισχυρού τραπεζίτη, αναζητώντας το που θα φτάσουν τα επιτόκια.

Όπως ανέφερε το insider.gr, οι όποιες διορθώσεις στις επικρατούσες τάσεις δύναται να συνυπάρχουν με κάποια σημεία αναλαμπών και κάποιες αντιδράσεις «ελατηρίου» στα πεδία στήριξης, κινήσεις που διαμορφώθηκαν και αποτυπώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που προκλήθηκε από τον συγκρατημένα πιο ήπιο ρυθμό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα αλλά και μετέπειτα από τα πρακτικά της Fed αυτή την εβδομάδα που έδειξαν μια τάση αποκλιμάκωσης από τις «επιθετικές» αυξήσεις των επιτοκίων. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να προσφέρει μια ήπια περαιτέρω ώθηση στις αγορές μετοχών, αλλά δεν αποτελεί τη βάση για ένα στέρεο «ράλι» με βαθύ χρονικό ορίζοντα.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι συνεχίζουν να χτίζουν κλίμα περαιτέρω ανόδου. Τόσο η Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες όσο και η Bank of America ανεβάζοντας τις ελληνικές μετοχές στο «χάρτη» των αναδυόμενων στέλνουν σήμα τοποθετήσεων.

Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 865 μονάδες. Σημεία στήριξης 883 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 920 και 971 μονάδες σύμφωνα με τη Merit.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,23% στις 909,78 μονάδες με τον τζίρο στα 63,7 εκατ. ευρώ. Κατά 0,16% υποχωρεί ο FTSE 25 οριακές κινήσεις καταγράφει ο τραπεζικός στις 649,68 μονάδες.

Στις τράπεζες, ήπια κέρδη καταγράφουν ΕΤΕ (0,66%), ΕΥΡΩΒ (0,88%), ΑΛΦΑ (0,15%), ενώ πιέσεις καταγράφονται στην Πειραιώς με απώλειες 1,48% στα 1,398 ευρώ.

Ήπια κέρδη για ΜΟΗ της τάξεως που αποδεικνύεται το χαρτί του μήνα φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 19,27 ευρώ με τα ΕΛΠΕ στο 0,14% και τα 7,10 ευρώ, χαμολότερα από τα ενδοσυνεδρικά υψηλά.

Άνοδος 1,54% για Jumbo, 0,65% για την Titan και 2,04% για Βιοχάλκο. Στο 1,12% κινείται η ElvalHalcor, ενώ απώλειες καταγράφουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή που εντείνονται. Συγκεκριμένα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποχωρεί πλέον κατά 2,87% στα 9,48 ευρώ, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή καταγράφει απώλειες 1,7% στα 19,62 ευρώ, περνώντας σήμερα το κατώφλι του MSCI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρίνεται σήμερα η τύχη της συμφωνίας Viva με JP Morgan - «Πέπλο» μυστηρίου και φήμες για «ναυάγιο»

Ανεβαίνουν κλίμακα οι ελληνικές μετοχές στον «χάρτη» των αναδυόμενων της BofA - Στις κορυφαίες επιλογές η Mytilineos

5.124 μόνιμοι υπάλληλοι με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Η κατανομή των ειδικοτήτων ανά φορέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider