Το νόμισμα του Ιράν σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου - Πιέσεις από τις κυρώσεις στην Τεχεράνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νόμισμα του Ιράν σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου - Πιέσεις από τις κυρώσεις στην Τεχεράνη
Το ριάλ έχει χάσει το 18% της αξίας του έναντι του δολάριού απ' όταν ξεκίνησαν μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στην Τεχεράνη.

Το νόμισμα του Ιράν, ριάλ, έφτασε την Τρίτη σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, στον απόηχο των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στην Τεχεράνη λόγω της στήριξης στη Ρωσία και στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Ιράν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ισοτιμία του ιρανικού νομίσματος έφτασε στα 384.000 ριάλ για 1 δολάριο, σε ιστορικό χαμηλό.

Η πτώση έρχεται μετά από τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ιράν για την αποστολή στρατιωτικών drones και εξοπλισμού στη Ρωσία, ώστε η Μόσχα να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία. Νέες κυρώσεις στο Ιράν σχετικά με τον πόλεμο επέβαλε και η Βρετανία.

Σημειώνεται πως το ριάλ έχει χάσει το 18% της αξίας του έναντι του δολάριού από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, όταν στο Ιράν ξεκίνησαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος της χώρας, για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στην Τεχεράνη, ζητώντας τα ίδια δικαιώματα για όλους του πολίτες της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider