Επιφυλακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της ΕΚΤ.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Δευτέρας στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις προοπτικές της οικονομίας της Γηραιάς ηπείρου μετά τη νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μία προσπάθεια τιθάσευσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,27% και διαμορφώθηκε στις 425,87 μονάδες, με τον ενεργειακό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη, ενισχυμένος κατά 1,7%, ενώ ο τομέας των Ασφαλίσεων κέρδισε 0,7%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.942 μονάδες με άνοδο 0,36%, όπως και ο γαλλικός CAC 40, που έκλεισε στις 6.473 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,32%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 7.361 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 23.683 μονάδες, με οριακή πτώση 0,02%. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,2%, κλείνοντας στις 8.136 μονάδες.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, με άνοδο άνω του 6% έκλεισε η μετοχή της φινλανδικής ενεργειακής εταιρείας Fortum, μετά τη συμφωνία μεταβίβασης του μεριδίου που κατέχει στην Uniper στο γερμανικό δημόσιο.

Ισχυρά κέρδη 5% και για την γερμανική Freenet, μετά την αναβάθμιση σε «buy» της σύστασης της Deutsche Bank για τη μετοχή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες άνω του 10% κατέγραψε η μετοχή της Volkswagen, μετά την δήλωση του CEO Oliver Blume πως θα παραμείνει στο τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ πτώση άνω του 7% κατέγραψε και η μετοχή της Rheinmetall.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τζίρο Χριστουγέννων

gazzetta
gazzetta reader insider insider