Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών στην Wall Street - Απώλειες 1,5% για τον Nasdaq

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών στην Wall Street - Απώλειες 1,5% για τον Nasdaq
Σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των κυριότερων δεικτών στην αμερικανική αγορά.

Σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των κυριότερων δεικτών στην αμερικανική αγορά, με τους φόβους για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που πυροδοτούν οι κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζα στο ζήτημα των επιτοκίων να καθορίζουν τις επενδυτικές κινήσεις και να απομακρύνουν ένα πιθανό «εορταστικό ράλι», στο οποίο βασίζονταν πολλές από τις εισηγμένες ώστε να «σβήσουν» τις απώλειες των τελευταίων εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 162 μονάδες ή 0,49% και έκλεισε στα επίπεδα των 32.757 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος σημείωσε απώλειες 0,9%, κλείνοντας στις 3.817 μονάδες. Ισχυρότερη πτώση σημείωσε, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 10.546 μονάδες, με απώλειες 1,49%.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 3% σημείωσε ο τίτλος της Amazon, οδηγώντας την πτώση για τον τεχνολογικό δείκτη, ενώ πτώση άνω του 4% σημείωσε και η μετοχή της Disney.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με νέες απώλειες για τους κυριότερους δείκτες της Wall Street, με το αρνητικό σερί να διευρύνεται και να φτάνει τις δύο εβδομάδες πτώσης (για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο), καθώς ο Dow Jones υποχώρησε σε πενταήμερη κλίμακα κατά 1,66%, ο S&P 500 έχασε 2,08% και ο Nasdaq 2,72%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Δεκέμβριος συνεχίζει να κοστίζει στην αμερικανική αγορά, καθώς από τις αρχές του μήνα οι τρεις κυριότεροι δείκτες (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq) χάνουν 3%, 4,5% και 5,8% αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποτονικό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, ειδικότερα μετά τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το τελικό ύψος των επιτοκίων της να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές τους προηγούμενους μήνες.

Μάκρο

H κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ακόμη δύο μονάδες τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στις 31 στον δείκτη NAHB, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πτωτική πορεία για 12 σερί μήνες.

Μάλιστα, αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τα μέσα του 2012, με εξαίρεση μια πολύ σύντομη πτώση στην αρχή της πανδημίας του Covid, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε διαμορφωθεί στις 84 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι χρήστες του Twitter αποφάνθηκαν: Ο Μασκ πρέπει να παραιτηθεί από CEO - Θα τηρήσει την δέσμευση του;

Οριακές απώλειες για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.800 δολάρια

Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider