Οριακές απώλειες για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.800 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.800 δολάρια
Σε αρνητικό έδαφος ο χρυσός και όλα τα πολύτιμα μέταλλα - Με το «αριστερό» ξεκίνησαν την εβδομάδα.

Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα ο χρυσός, παρότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης ξεπέρασε το «φράγμα» των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς επωφελήθηκε από το ελαφρώς αποδυναμωμένο δολάριο.

Παράλληλα, οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν από τις πρόσφατες απώλειες με την ελπίδα ότι οι λιγότεροι περιορισμοί της Κίνας για την COVID-19 και το χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό θνησιμότητας θα μπορούσαν να τονώσουν την δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου που έχει πληγεί από την πανδημία.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.787,70 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 0,6%, για να κλείσει στα 23,20 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου διολίσθησε 2,4%, για να κλείσει στα 1.664,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 1,3% για να τερματίσει στα 987,70 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 0,6% και διαμορφώθηκε στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

Ο Μπιλ Ντάντλεϊ, πρώην πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε σε άρθρο του στο Bloomberg τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να πιέσει περισσότερο για να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, τη στιγμή που οι αγορές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξες για μειώσεις επιτοκίων το επόμενο καλοκαίρι.

«Οι τιμές του χρυσού έπεσαν χαμηλότερα καθώς οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων αυξήθηκαν αφού ο Ντάντλεϊ είπε στους επενδυτές να μην "πολεμήσουν" τη Fed. Ο Ντάντλεϊ βλέπει ότι η Fed έχει δεσμευτεί να διατηρήσει μια πολύ επιθετική στάση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιφυλακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τζίρο Χριστουγέννων

«Λευκός καπνός» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο: Στα 180 ευρώ - Πώς θα λειτουργεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider