Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές
Η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις συναλλαγές, παρά το θετικό κλίμα των δύο προηγούμενων ημερών.

Τελευταία ενημέρωση 17.14

Ήπιες απώλειες καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις συναλλαγές, παρά το θετικό κλίμα των δύο προηγούμενων ημερών.

Η επιφυλακτική αισιοδοξία που παρατηρήθηκε χθες στην Wall Street, με τους δείκτες στη Νέα Υόρκη να καταγράφουν την καλύτερη συνεδρίαση τους μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο χάρη στο υψηλό 8μηνου στην καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Αμερικανών φαίνεται να δίνει τη θέση της στην διστακτικότητα που προκαλεί η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8% στις 428,00 μονάδες, με τον πετρελαϊκό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ απώλειες 1,3% καταγράφει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Eurostoxx 50 χάνει 1,06% στις 3.830,49 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη χάνει 1,20% και βρίσκεται στις 13.928 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,15% στις 6.504 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακή πτώση 0,03% και διαμορφώνεται στις 7.495 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,92% στις 23.889. Τέλος, απώλειες 1,34% καταγράφονται και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η βρετανική οικονομία, η οποία εμφάνισε υψηλότερη του αναμενομένου συρρίκνωση στο τρίτο τρίμηνο του έτους και αποτελεί πλέον τον ουραγό στις χώρες του G7.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2022 σε τριμηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωση κατά 0,2%. Το μεγαλύτερο «πλήγμα» έχουν δεχθεί οι κλάδοι της μεταποίησης και των κατασκευών, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συνέχισε την καθοδική του πορεία για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο.

Σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής σκηνής, το μεγάλο γεγονός των ημερών είναι η επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ρωσία. Ο Ζελένσκι συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ απηύθυνε ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο όπου τόνισε πως η αμερικανική βοήθεια στη χώρα του δεν αποτελεί «ελεημοσύνη», αλλά «επένδυση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε υψηλό 8 μηνών

Ουραγός σε G7 η βρετανική οικονομία, συρρίκνωση 0,3% του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider