Ουραγός σε G7 η βρετανική οικονομία, συρρίκνωση 0,3% του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουραγός σε G7 η βρετανική οικονομία, συρρίκνωση 0,3% του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο
Υψηλότερη του αναμενομένου συρρίκνωση εμφάνισε η βρετανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του έτους και αποτελεί πλέον τον ουραγό στις χώρες του G7.

Υψηλότερη του αναμενομένου συρρίκνωση εμφάνισε η βρετανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του έτους και αποτελεί πλέον τον ουραγό στις χώρες του G7, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2022 σε τριμηνιαία βάση, έναντι αρχικής εκτίμησης για συρρίκνωση κατά 0,2%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική αρχή της χώρας (ONS). Η ΟΝS ανέφερε πως βάσει των τωρινών στοιχείων, το Ηνωμένο Βασιλείο κατατάσσεται τελευταίο στη λίστα των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου σε όρους ανάπτυξης της οικονομίας, αν και τα μεγέθη ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένα λόγω της έκτακτης αργίας που έλαβε χώρα μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β'.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν 2,5% στο τρίμηνο έναντι αρχικής εκτίμησης για μείωσης κατά 0,5%. Το μεγαλύτερο «πλήγμα» έχουν δεχθεί οι κλάδοι της μεταποίησης και των κατασκευών, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συνέχισε την καθοδική του πορεία για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο. Μόνο ο κλάδος των υπηρεσιών βελτιώθηκε κατά 0,1%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών στο Reuters, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί εκ νέου στο δ΄τρίμηνο, γεγονός που θα σήμαινε πως η οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει περιέλθει σε ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Ζελένσκι στο Κογκρέσο: Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι «επένδυση», όχι «ελεημοσύνη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider