Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο που διατήρησε τις 920 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο που διατήρησε τις 920 μονάδες
Αρνητικό κλίμα στην ελληνική αγορά για την προτελευταία συνεδρίαση του 2022.

Οριακή πτώση κατέγραψε για την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά ωστόσο να διατηρεί τα επίπεδα των 920 μονάδων εν μέσω ιδιαίτερα περιορισμένης κίνησης από τους επενδυτές λόγω της εορταστικής ραστώνης.

Το ΧΑ κινήθηκε κόντρα στην άνοδο των δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς οι αγορές κλείνουν ένα «δύσκολο» 2022 και ετοιμάζονται για το νέο έτος με σωρεία ανησυχιών που πηγάζουν από την αβεβαιότητα για τον υψηλό πληθωρισμό, την επιτόκια πολιτικών των ισχυρών κεντρικών τραπεζών και τις γεωπολιτικές εντάσεις. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για το ενδεχόμενο νέος κύματος κορονοϊού από την Κίνα, που θέτει σε ετοιμότητα τις ευρωπαϊκές αρχές.

Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος, οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται -άτυπα- σε εξέλιξη.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 0,32% στις 920,85 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 923,22 μονάδες και χαμηλό στις 918,74 μονάδες.

Ο Large Cap υποχώρησε 0,39% στις 2.228 μονάδες, ο Mid Cap απώλεσε 0,05% στις 1.407 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών έχασε 0,47% στις 634,53 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 4,68% έγραψε η Intrakat και άνοδο 1,04% η Attica Bank αναμένοντας νεότερα για το σχέδιο εξυγίανσης με την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) της τράπεζας.

Αντίθετα, πτώση 2,83% σημείωσε η μετοχή της Anek Lines και απώλειες 1,14% η μετοχή της Eurobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider