Χρυσός: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της νέας χρονιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της νέας χρονιάς
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 13,30 δολάρια ή κατά 0,7% στα 1.859,40 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν επτά μηνών «σκαρφάλωσε» η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, πετυχαίνοντας ένα σερί ανόδου 4 ημερών, εν μέρει χάρη στο ασθενέστερο δολάριο αλλά και στις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 13,30 δολάρια ή κατά 0,7% στα 1.859,40 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουνίου.

Το κερδοφόρο σερί συνεχίστηκε καθώς, τόσο το δολάριο όσο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, ενώ οι φόβοι για ύφεση και οι ελπίδες για μεγαλύτερες αγορές ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες έδωσαν ώθηση στις τιμές του κίτρινου μετάλλου.

«Το μακροοικονομικό τοπίο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον αυξημένο κίνδυνο ύφεσης αλλά και από την ολοκλήρωση των περιοριστικών πολιτικών των κεντρικών τραπεζών ωφελεί τον χρυσό φέτος, με το επόμενο μεγάλο εμπόδιο προς τα πάνω να εντοπίζεται στην περιοχή των 1.875 δολ. ανά ουγγιά», σχολιάζει ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ανώτερος αναλυτής επενδύσεων της XM.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο μέρος του 2022, μετά το υψηλό που σημείωσε πάνω από τα 2.000 δολάρια τον Μάρτιο. Οι traders του κλάδου περιμένου τώρα να δουν εάν θα επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου έχασε 2,1 σεντς στα 24,235 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή της πλατίνας, παραδόσεως Απριλίου, έχασε 0,2% στα 1.901 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε 2,4% στα 1.733 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider