Wall Street: Απόπειρα να δοθεί συνέχεια στα κέρδη της Παρασκευής

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απόπειρα να δοθεί συνέχεια στα κέρδη της Παρασκευής
Τα πρόσφατα στοιχεία Δεκεμβρίου για την αμερικανική αγορά εργασίας εκλαμβάνονται ως οιωνοί υποχώρησης του πληθωρισμού.

Τελευταία ενημέρωση 20.46

Να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν την Παρασκευή επιχειρούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως οι Dow Jones και S&P 500 προέρχονται από την καλύτερη τους εβδομάδα συνεδριάσεων από το Νοέμβριο, καταγράφοντας κατά τις συναλλαγές της Παρασκευής το πρώτο ράλι της χρονιάς, με τον βιομηχανικό δείκτη να εκτοξεύεται κατά 700 μονάδες, ή 2,13%, τον S&P κατά 2,28% και τον Nasdaq κατά 2,56%.

Σε συνέχεια αυτών, την Δευτέρα ο Dow Jones κερδίζει 0,03% ή 11 μονάδες στις 33.641, ο S&P 500 ενισχύεται 0,53% στις 3.915 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,36% ή 143 μονάδες στις 10.711 μονάδες.

Στην βάση του κλίματος ευφορίας βρίσκεται η θετική αξιολόγηση από πλευράς επενδυτών, των πρόσφατων στοιχείων Δεκεμβρίου για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία εκλαμβάνονται ως οιωνοί υποχώρησης του πληθωρισμού.

Οι μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, πλην του αγροτικού τομέα, αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά το ύψος των μισθών ενισχύθηκε σε βραδύτερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με δεδομένα συρρίκνωσης του τομέα των υπηρεσιών, γεννούν ελπίδες πως οι ανοδικές κινήσεις στα επιτόκια, αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα κι ως εκ τούτου η Fed δεν θα συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική επί μακρόν.

Τα στοιχεία ήταν αρκετά για να αποδιώξουν την απαισιοδοξία που προκάλεσε η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης Δεκεμβρίου της Fed, με βάση τα οποία οι αξιωματούχοι «δείχνουν» προς την συνέχιση των αυξήσεων επιτοκίων «για κάποιο διάστημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Κίνδυνος πτώσης 22% για τις μετοχές των ΗΠΑ

Διώρυγα του Σουέζ: Φορτηγό πλοίο «κόλλησε» προσωρινά στα αβαθή - Χωρίς προβλήματα η κίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider