Πετρέλαιο: Ούτε τα αποθέματα-ρεκόρ στις ΗΠΑ σταμάτησαν την άνοδο του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ούτε τα αποθέματα-ρεκόρ στις ΗΠΑ σταμάτησαν την άνοδο του
Tα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου. 

Νέα άνοδο επεφύλασσε η συνεδρίαση της Τετάρτης για τις τιμές του πετρελαίου εξαιτίας των προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση ενέργειας από την Κίνα, έστω και αν η έκθεση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών στις έδειξε πως τα πετρελαϊκά αποθέματα στη χώρα σημείωσαν αύξηση-ρεκόρ σε εβδομαδιαία βάση.

Οι επενδυτές το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες τους ότι το οικονομικό άνοιγμα της Κίνας μετά από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα τονώσει τη ζήτηση από έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον κόσμο.

Ωστόσο, μέσα στην ημέρα «ζύγισαν» επίσης την είδηση πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου.

Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεψαν πτώση κατά 500.000 βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global Commodity Insights. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη δήλωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 14,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Marketwatch.

«Καθώς η δραστηριότητα διύλισης συνεχίζει την αργή της επιστροφή μετά τον κυκλώνα-«βόμβα» του περασμένου μήνα, καθώς και τις ισχυρότερες εισαγωγές και τις ασθενέστερες εξαγωγές, τα αποθέματα των ΗΠΑ έχουν εκτιναχθεί κατά 19 εκατομμύρια βαρέλια», δήλωσε ο Matt Smith, της Kpler.

Έτσι, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,30 δολάρια ή 1,7% στα 76,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,30 δολάρια ή 1,6%, στα 81,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Συνέχεια στο ανοδικό σερί μετά τις προβλέψεις για την κατανάλωση το 2024

Λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο η Ελλάδα το 10μηνο του 2022 σε σχέση με μέσο όρο ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider