Wall Street: Πτωτικά οι δείκτες ενώ ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις μεγεθών των επενδυτικών κολοσσών

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτικά οι δείκτες ενώ ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις μεγεθών των επενδυτικών κολοσσών
Με τις Morgan Stanley και Goldman Sachs «κλείνει» ο κύκλος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου για τις μεγάλες τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 18:40

Χαμηλότερα κινούνται την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών που ολοκληρώνονται σήμερα.

O Dow Jones υποχωρεί 1,02% ή 348 μονάδες στις 33.954 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,12% στις 3.994 μονάδες, και ο Nasdaq διολισθαίνει οριακά 0,05% στις 11.073 μονάδες.

Εντωμεταξύ, η έρευνα Empire State Manufacturing Survey της Fed της Νέας Υόρκης κατέγραψε μέτρηση -32,9 για τον Ιανουάριο, μια πτώση σχεδόν 22 μονάδων από έναν μήνα πριν. Η τελευταία φορά που η έρευνα έδειξε μια τόσο χαμηλή τιμή ήταν το -48,5 που καταγράφηκε τον Μάιο του 2020. Η μέτρηση του Ιανουαρίου ήταν χαμηλότερη από ό,τι είχε καταγραφεί πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία που χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2001. Η έρευνα μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι εκείνων που παρατηρούν συρρίκνωση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν -7. Οι νέες παραγγελίες κατέρρευσαν αυτόν τον μήνα, με πτώση 27,5 μονάδων στο -31,1. Οι αποστολές υποχώρησαν επίσης, στο -22,4, με πτώση σχεδόν 28 μονάδων. Η απασχόληση μειώθηκε, από 11,2 μονάδες σε μια μόλις επεκτατική ένδειξη 2,8.

Επιχειρηματικά νέα

Απώλειες σε ετήσιο επίπεδο εμφάνισαν τα έσοδα της Morgan Stanley για το δ' τρίμηνο του 2022, με τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας να κινούνται οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 12,75 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 12,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 12,54 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,26 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 1,25 δολάρια ανά μετοχή. Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές της Morgan Stanley ανήλθαν σε 87 εκατ. δολάρια έναντι 5 εκατ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2021.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και της κέρδη της Goldman Sachs για το δ΄ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα. Τα συνολικά έσοδα της Goldman διαμορφώθηκαν σε 10,59 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 16,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 10,76 δισ. δολάρια. Τα κέρδη έφτασαν τα 1,19 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 69% σε σχέση με τα κέρδη 3,81 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο του 2021. Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 3,32 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 5,56 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική έφτασαν τα 1,87 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,64 δισ. δολάρια. Η Goldman ανακοίνωσε προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές 972 εκατ. δολαρίων έναντι 344 εκατ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα και οι Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan, BofA, BlackRock.

Σημειώνεται πως με την σημερινή ολοκλήρωση των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street, φανερώνονται οι προβληματισμοί των επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την πορεία της οικονομίας και η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) στο μέτωπο των βασικών της επιτοκίων. Κοινό σημείο στα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών είναι η σημαντική αύξηση των προβλέψεων για πιστωτικές ζημιές, καθώς μένει να φανεί το αποτύπωμα της «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει η Fed τους τελευταίους μήνες με στόχο την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα - Πτώση 69% στα κέρδη για το δ' τρίμηνο

Morgan Stanley: Απώλειες 12,2% στα έσοδα για το δ' τρίμηνο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider