Πετρέλαιο: Με απώλειες έκλεισε η Δευτέρα λόγω των τραπεζικών καταρρεύσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με απώλειες έκλεισε η Δευτέρα λόγω των τραπεζικών καταρρεύσεων
Ενώ οι αμερικανικές μετοχές κέρδισαν έδαφος την Δευτέρα, αν και σε ασταθείς συναλλαγές, οι επενδυτές συνέχισαν να κατευθύνονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως τα αμερικανικά ομόλογα και ο χρυσός, ενώ απέφυγαν άλλα εμπορεύματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη Δευτέρα, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank το Σαββατοκύριακο προκάλεσε φόβους για πιθανή ύφεση.

Η SVB κατέρρευσε την Παρασκευή, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Signature Bank την Κυριακή.
Οι ομοσπονδιακές αρχές εγγυήθηκαν αργά την Κυριακή όλες τις καταθέσεις στην SVB και την Signature Bank, ενώ η Fed ανακοίνωσε μια νέα διευκόλυνση με στόχο να διασφαλίσει ότι οι πελάτες όλων των τραπεζών θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια σειρά από τραπεζικές χρεοκοπίες.

Όμως οι ανησυχίες παρέμειναν. Ενώ οι αμερικανικές μετοχές κέρδισαν έδαφος την Δευτέρα, αν και σε ασταθείς συναλλαγές, οι επενδυτές συνέχισαν να κατευθύνονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως τα αμερικανικά ομόλογα και ο χρυσός, ενώ απέφυγαν άλλα εμπορεύματα.

«Οι επενδυτές ενέργειας δεν περίμεναν ότι η κατάρρευση του 16ου μεγαλύτερου πιστωτή στην Αμερική θα πυροδοτούσε ένα μεγάλο κύμα απομάκρυνσης από το ρίσκο που θα έστελνε το αργό brent κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda σε σημείωμα του, σύμφωνα με το Marketwatch.

«Το χάος στην αγορά ομολόγων βαραίνει και τα εμπορεύματα. Η βόλτα με το “τρενάκι” του πετρελαίου δεν θα είναι σύντομη, καθώς η έκθεση για τον πληθωρισμό της Τρίτης θα μπορούσε να ανατρέψει το ράλι στα ομόλογα», προσέθεσε.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 1,88 δολάρια ή 2,5%, κλείνοντας στα 74,80 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 2,01 δολάρια ή 2,4%, για να διαμορφωθεί στα 80,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 2,1% για να κλείσει στα 2,5914 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 0,4% στα 2,7615 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου σημείωσε άλμα 7,2% στα 2,606 δολάρια ανά ένα εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε υψηλό πέντε εβδομάδων λόγω αδύναμου δολαρίου κι αποδόσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider