Wall Street: Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα με το βλέμμα σε τράπεζες και επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα με το βλέμμα σε τράπεζες και επιτόκια
Απώλειες 1% για τον τεχνολογικό κλάδο, ήπια πτώση για τις τραπεζικές μετοχές.

Τελευταία ενημέρωση 20.42

Επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται σήμερα στο ταμπλό της Wall Street, μετά από μία συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης για τον Dow Jones και τον S&P 500, στον απόηχο των τραπεζικών αναταραχών που δημιουργούν προβληματισμό στις αγορές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 32.353 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,52% στις 3.956 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 1% χαμηλότερα στις 11.650 μονάδες.

Οι δείκτες φαίνεται πως δέχονται πιέσεις στη σκιά των επιτοκίων, καθώς η νομισματική πολιτική της Fed δεν παύει να απασχολεί τους επενδυτές.

Οι ανησυχίες γύρω από τις περιφερειακές τράπεζες (και όχι μόνο) μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank παραμένουν, με τον σχετικό δείκτη (SPDR S&P Regional Banking ETF) να γνωρίζει πτώση άνω του 1% σήμερα.

Η Blackrock προειδοποίησε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια παρά το γεγονός ότι οι traders στοιχηματίζουν διαφορετικά, διαμηνύοντας ότι οι αγορές κάνουν λάθος να περιμένουν επικείμενες μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία μάκρο για το έλλειμα στο ισοζύγιο αγαθών των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο που διευρύνθηκε ελαφρώς και την πτώση για έβδομο διαδοχικό μήνα στις τιμές των κατοικιών τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, φθάνοντας στις 104,2 μονάδες, μετά τα χαμηλά τριμήνου του Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Alibaba σημειώνει ράλι 9%, μετά την είδηση ότι ο κινεζικός «κολοσσός» του ηλεκτρονικού εμπορίου θα «σπάσει» σε έξι μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Κίνδυνοι, «άμυνες» και beta στις τράπεζες της Ν. Ευρώπης - Στις προτιμώμενες επιλογές η Εθνική Τράπεζα

JP Morgan: «Όχι» στη στρατηγική του «buy the dip» στην Ευρώπη - Θα έχουν διάρκεια οι κλυδωνισμοί στις αγορές

Goldman Sachs: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες στην τρέχουσα κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider