Πετρέλαιο: «Άλμα» στις τιμές μετά την αιφνιδιαστική περικοπή παραγωγής από τον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Άλμα» στις τιμές μετά την αιφνιδιαστική περικοπή παραγωγής από τον OPEC+
Oι χώρες-παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ ανακοίνωσαν την Κυριακή εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή τους, ύψους περίπου 1,15 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Τελευταία ενημέρωση 14.55

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν αλματώδη αύξηση κατά σχεδόν 6% την Δευτέρα μετά από την μάλλον απρόσμενη ανακοίνωση για μεγάλες μειώσεις της παραγωγής τον Μάιο από τις αρχές του Ιράκ, της Αλγερίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κουβέιτ.

Η τιμή του βαρελιού του WTI ανεβαίνει κατά 6,52% στα 80.60 δολάρια, ενώ αυτή του βαρελιού brent αυξάνεται κατά 6,32%, φθάνοντας τα 84,94 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες-παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ ανακοίνωσαν την Κυριακή εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή τους, ύψους περίπου 1,15 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, όπως είπαν ότι στόχευε στη στήριξη της σταθερότητας της αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό να τηρήσει τις ήδη συμφωνημένες περικοπές κατά 2 εκατομμύρια bpd (βαρέλια ανά ημέρα),όταν η σύνοδος των υπουργών πετρελαίου του OPEC+, η οποία περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο OPEC+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησε σε περικοπές παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια bpd από τον Νοέμβριο έως το τέλος του έτους, εξοργίζοντας την Ουάσιγκτον καθώς η περιορισμένη προσφορά ενισχύει τις τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πώς θα δώσουν δάνεια σε νέους από το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Τα επιτόκια και τα λοιπά έξοδα

ΟΠΕΚ+: Ανακοίνωσε αιφνιδιαστικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Ακίνητα: Με +13,2% «τρέχουν» οι τιμές πώλησης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Ποια είναι η εικόνα ανά την Ελλάδα, που κυμαίνονται τα ενοίκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider