Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις στο ταμπλό και «μετρημένος» τζίρος

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις στο ταμπλό και «μετρημένος» τζίρος
Το επενδυτικό κοινό δείχνει να συντονίζεται με την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τελευταία ενημέρωση 14:18

Κινήσεις περιορισμένου εύρους κοντά στις 1.070 μονάδες καταγράφονται την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το επενδυτικό κοινό να συντονίζεται με την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και η εικόνα με την οποία έκλεισαν νωρίτερα οι ασιατικοί δείκτες ήταν μικτή.

Σε επίπεδο στοιχείων, η Eurostat ανακοίνωσε τα δεδομένα για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην ΕΕ, καταγράφοντας πλεόνασμα 10,5 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο, ενώ στην Ελλάδα σημειώθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα με -9,2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμησή του πως θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και για τη μονιμοποίηση κάποιων παρεμβάσεων, ενώ υπογράμμισε πως δεν περιμένουν την κοινωνία νέα μέτρα λιτότητας.

Στα χαρμόσυνα νέα είχε προηγηθεί η προαναγγελία του από το βήμα εκδήλωσης του ΥΠΟΙΚ, πως το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας μηδενίστηκε έναν χρόνο νωρίτερα, το 2022, και πως από φέτος η χώρα επιστρέφει στα πλεονάσματα, με την παρουσίαση να κάνει λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

Εντωμεταξύ, ετήσια αποτελέσματα για το 2022 ανακοίνωσε η Alpha Trust Ανδρομέδα, με την εισηγμένη να κάνει λόγο για ζημίες ύψους 350 χιλιάδων ευρώ, έναντι κερδών 4,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, στα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων περίπου 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η εικόνα στο ταμπλό

Έτσι, την Τετάρτη ο γενικός δείκτης κινείται στο +0,15% και τις 1.071,07 μονάδες με τζίρο στα 27,59 εκατ. ευρώ. Ο Large Cap κερδίζει 0,13% και ο Mid Cap ενισχύεται 0,27%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι κλάδοι του Πετρελαίου με 1,07% και Προσωπικών & Οικιακών Προϊόντων με 0,85%, με τις Τράπεζες να κερδίζουν 0,13%. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν τα Τρόφιμα & Ποτά με 1,11% και το Εμπόριο με 0,81%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η Εθνική με κέρδη 1,76%, ο ΟΤΕ με 0,75% και η ΕΥΔΑΠ με 0,74%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Motor Oil με 1,22%, η Τράπεζα Πειραιώς με 1,12% και η Jumbo με 1,08%.

Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 48 πτωτικά και σταθερές παραμένουν 13.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και για τη μονιμοποίηση κάποιων παρεμβάσεων

Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή - Zημίες 350 χιλ. το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider