Υψηλό 2,5 μηνών για το ευρώ με «καύσιμο» από πληθωρισμό των ΗΠΑ - Πιέσεις στο δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό 2,5 μηνών για το ευρώ με «καύσιμο» από πληθωρισμό των ΗΠΑ - Πιέσεις στο δολάριο
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου, με το επιτοκιακό εύρος να βρίσκεται στο 4,75% – 5%.

Το δολάριο υποχωρεί απότομα την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Fed είναι πιθανό να «παγώσει» τις αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Μάιο.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) ανέβηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για άνοδο 0,2%. Σε ετήσιο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 5% με τον δομικό πληθωρισμό να αυξάνεται 0,4% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,5% τον Φεβρουάριο.

«Νομίζω ότι με τον πληθωρισμό να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα κάτω από το 6% στο 5%, η Fed έχει περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το έτος, εάν δούμε απότομη επιβράδυνση της οικονομίας», επισημαίνει ο Τζο Μανίμπο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Convera στην Ουάσιγκτον.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ευρώ έφτασε τα 1,09900 δολάρια, το υψηλότερο από τις 2 Φεβρουαρίου με άνοδο 0,48%, κινείται δηλαδή σε υψηλό 2,5 μηνών. Το δολάριο υποχώρησε στα 133,04 γιεν Ιαπωνίας, από περίπου 133,85 πριν από τα στοιχεία.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αναμένονται την Παρασκευή και θα δείξουν πώς επηρεάζονται οι καταναλωτικές δαπάνες από τις υψηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τι θα δείξουν τα αποτελέσματα των κορυφαίων τραπεζών - Η μεγαλύτερη «βουτιά» της 10ετίας στις καταθέσεις

ΔΝΤ: Η Ελλάδα «χτίζει» υψηλά πλεονάσματα άνω του 2% του ΑΕΠ- Ταχεία αποκλιμάκωση του χρέους

Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποιεί: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις τραπεζών» στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider