Ευρωαγορές: Oριακή πτώση για τον Stoxx εν μέσω αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Oριακή πτώση για τον Stoxx εν μέσω αποτελεσμάτων
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται προς τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ έντονο είναι και το αίσθημα της αναμονής για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν για την έναρξη της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ έντονο είναι και το αίσθημα της αναμονής για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός λίγων ημερών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή μεταβολή 0,02% μετά από αρκετές μεταβολές και διαμορφώθηκε στις 468,90 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 υποχώρησε 0,14% στις 4.402 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,02% φθάνοντας στις 7.912 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,10% στις 15.866 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 7.573 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,74% στις 27.541 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να «διολισθαίνει» κατά 0,07% στις 9.409 μονάδες.

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η Credit Suisse αποκάλυψε ότι υπέστη καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων ύψους 61,2 δισ. ελβετικών φράγκων (68,6 δισ. δολ.) κατά το α' τρίμηνο, στον απόηχο της κρίσης και της συμφωνίας εξαγοράς της από την UBS.

Παράλληλα, ο γαλλικός όμιλος Vivendi ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α' τριμήνου, βάσει των οποίων κατέγραψε μικρή αύξηση εσόδων. Επίσης, έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την International Media Invest (IMI) -θυγατρική της τσεχικής Czech Media Invest (CMI)- για την πώληση της εκδοτικής εταιρείας Editis.

Την ίδια ώρα, η ολλανδική Philips κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων της για το α' τρίμηνο του 2023, με την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας να θέτει στην άκρη το ποσό των 575 εκατ. ευρώ για προβλέψεις ζημιών σε δικαστικά έξοδα λόγω της ανάκλησης των αναπνευστήρων της παγκοσμίως. Η μετοχή της εταιρείας έκανε «άλμα» 14%.

Οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με το ερωτηματικό σχετικά με την επόμενη κίνησής της να παραμένει. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλός, σημειώνοντας ότι υπάρχει «ακόμα λίγος δρόμος» που πρέπει να διανύσει η Κεντρική Τράπεζα για την αναχαίτισή του, με τις αγορές να περιμένουν να δουν εάν τα επιτόκια θα αυξηθούν κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 93,6 μονάδες έναντι 93,3 μονάδων τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 93,4 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 95 μονάδες έναντι 95,4 μονάδων τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 96 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Revoil: Σε ιστορικά υψηλά η κερδοφορία - Πρόταση για μέρισμα 0,048 ευρώ/μετοχή

LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

Καζάκς (EKT): Χρειάζονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider